UNE dropper anke – Augustave kan fritt reise til Norge igjen

Den tidligere tromsøstudenten Cédrique Lovasoa Augustave fikk medhold i tingretten. Nå har UNE bestemt seg for at de ikke vil anke avgjørelsen.

EKSAMENSFEST: Cédrique Lovasoa Augustave sammen med sin venninne Serina Søyland Bru på Cédriques eksamensfest 8. juni. FOTO: privat 

nyheter

29 år gamle Cédrique Lovasoa Augustave fra Madagaskar ble utvist av Norge etter endte studier ved UiT. Utlendingsnemnda mente at Cédrique Lovasoa Augustave hadde oppgitt uriktige opplysninger om sin økonomiske situasjon, etter at han lånte penger for å oppfylle pengekrav.

LES OGSÅ: Cédrique (29) kan bli utvist fra Norge: – Jeg vil fortsette å kjempe (for abonnenter)

Vant i retten

I begynnelsen av september fikk Augustave medhold i Oslo tingrett: Utvisningen av ham er kjent ugyldig. I tillegg ble staten dømt til å betale 209.699 kroner i saksomkostninger.

Nå er det klart at staten ikke vil anke avgjørelsen fra tingretten. Det betyr at Augustave fritt kan reise til Norge og Schengen-området igjen.

– Domstolen sa seg enig med oss i at studenten må kunne forsørge seg selv for å få en studietillatelse. Dette kan gjøres gjennom et privat lån, men pengene må da reelt stå til studentens rådighet, så det kan ikke være et fiktivt lån, skriver seksjonssjef Mats Risbakken i UNE til Khrono, og fortsetter:

– Domstolen var uenig med oss når det gjelder den konkrete vurderingen av om Augustave hadde fått et fiktivt lån eller ikke. UNE mente lånet ikke var reelt, mens domstolen kom til noe annet.

LES OGSÅ: Tromsø-student vant over Utlendingsnemnda i retten

Fornøyd

Selv er Augustave naturlig nok fornøyd:

– Det er akkurat dette jeg har kjempet for. Jeg er veldig glad for å høre at avgjørelsen er endelig, og vil gjerne uttrykke hvor heldig jeg er som har fått så stor støtte fra folk i Norge. Uten dem hadde dette vært en blindvei. Men jeg er trist på vegne av alle som har vært i samme situasjon, som ikke fikk støtte til å bevise eller forsvare sin uskyld, sier han til Khrono.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter