iTromsø erfarer: Gunnar Wilhelmsen foreslås som Aps ordførerkandidat

Arbeiderpartiets nominasjonskomité ønsker Gunnar Wilhelmsen som partiets ordførerkandidat. De planlegger å offentliggjøre ei endelig liste i løpet av den kommende uka.

Ordførerkandidat: Gunnar Wilhelmsen er innstilt som Tromsø Arbeiderpartis toppkandidat, ifølge iTromsøs kilder. 

nyheter

Nominasjonskomiteen hadde nylig et telefonmøte hvor de ble enige om de viktigste punktene i sitt listeforslag for kommunevalget i 2019. Et av punktene de var enige om allerede før møtet, var at komiteen ønsker Ap-medlem og eiendomsbaron Gunnar Wilhelmsen som Arbeiderpartiets ordførerkandidat.

Partiet planlegger en pressekonferanse for å offentliggjøre innstillingen og toppkandidaten senere denne uken eller tidlig neste uke, etter hva iTromsø erfarer.

Gunnar Wilhelmsen ønsker ikke å kommentere opplysningene, men viser til nominasjonskomiteens leder, Torbjørn Bongo.

- Du må snakke med Bongo, sier han til iTromsø.

Har krav til listen

De avsluttende diskusjonene i komiteen skal ikke handlet om ordførerkandidat, men om sammensetningen av den øvrige lista. Wilhelmsen skal ha kommet med klare ønsker om hvordan han ønsker at laget rundt ham skal settes sammen, ifølge iTromsøs kilder.

VALGVAKE: Tromsø Arbeiderpartis valgvake på Hålogaland Teater 2015. Fra venstre: Fylkesrådsleder Willy Ørnebakk, Gunnar Wilhelmsen og sistnevntes kone, Anne Marit Bjørnflaten. Hun har sittet flere år på Stortinget for Arbeiderpartiet.  Foto:

 

Wilhelmsen har rikelig med erfaring fra Tromsøs samfunnsliv, blant annet som styreleder i TIL og Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF). Han er daglig leder og eier av eiendomsselskapet Triko, som eier flere sentrale eiendommer i Tromsø. Blant annet har han kjøpt den nedlagte marinebasen Olavsvern.

Tre personer var med i kampen om topposisjonen til Ap: Gunnar Wilhelmsen, Innovasjon Norge-direktør Stien-Gunnar Bondevik og Ap-politiker Jarle Heitmann. Sistnevnte trakk sitt kandidatur underveis, mens det nå altså er Wilhelmsen som har trukket det lengste strået av de to gjenværende.

Wilhelmsen har vært et medlem i Ap i årevis. Han har vært styremedlem i Forum Arbeiderlag, men har likevel lite partipolitisk erfaring. Mye av nominasjonskomiteens arbeid har derfor handlet om å finne et «trygt og stabilt» lag rundt Wilhelmsen, ifølge iTromsøs kilder sentralt i Tromsø Arbeiderparti.

– I sluttfasen

Nominasjonskomiteens leder, Torbjørn Bongo, vil heller ikke kommentere iTromsøs opplysninger, men bekrefter at lista snart skal offentliggjøres.

– Vi har ikke offisielt landet lista ennå. Vi er i sluttfasen nå, og vi er veldig nær å avslutte arbeidet.

Bongo forteller at avklaringene som gjenstår handler om å kontakte personene på lista for å få bekreftelse til at de aksepterer å la seg nominere på de foreslåtte plassene. Når det er i boks inviterer partiet til en pressekonferanse for å lansere toppkandidatene.

– Vi jobber med å finne et tidspunkt hvor alle kan være til stede, og vi har ikke noen tidspunkt klart ennå, sier han.

Listeforslaget skal sendes ut til arbeiderlagene på høring. Når de har kommet med sine innspill skal komiteen legge fram en endelig liste til behandling for Aps nominasjonsmøte i november.

LES OGSÅ: Heitmann trekker sitt ordfører-kandidatur

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter