Hjort og Wilhelmsen stilte opp for Bymisjonen, men partipolitikk fikk de ikke snakke om

Da Bymisjonen inviterte Jens Johan Hjort og Gunnar Wilhelmsen til gateprat var beskjeden fra daglig leder Ann Karin Sogge klar: – I dag skal vi ikke snakke partipolitikk!

MØTTES TIL GATEPRAT: – Sjølveste, utbryter Gunnar Wilhelmsen (til høyre) da han møter Jens Johan Hjort i kirkeparken for å delta i Bymisjonens gateprat torsdag. Begge kan ende som ordførerkandidater for sine respektive parti.  Foto: Ronald Johansen

tv-aksjonen
  • Verdens største innsamlingsaksjon
  • Har vært arrangert hvert år siden 1974
  • Går i år av stabelen søndag 21. oktober
  • Inntektene fra årets aksjon går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn ved å åpne dører
  • Pengene som samles inn skal skape 700.000 nye møter mellom mennesker, og bidra til en rekke nye tilbud for mennesker som står utenfor
  • Rundt 100.000 bøssebærere besøker Norges 2,3 millioner husstander
  • kilde: TV-AKSJONEN
nyheter

«Et møte kan endre et liv. Flere møter kan endre et samfunn. #mindrealenesammen» sto det skrevet på det runde, oransje bordet til Bymisjonen som var plasser foran domkirka.

Privatpersonen Gunnar

Rundt bordet satt Jens Johan Hjort, som kan bli Høyres ordførerkandidat, og Gunnar Wilhelmsen, som kan bli nominasjonskomiteen i Arbeiderpartiets kandidat.

Ann Karin Sogge og de to bymisjonsgjestene Tommy Andreassen og Iris Christine Haugland, ble med på det som ble en uformell prat over en kopp kaffe om deres ulike livserfaringer.

Selv om temaet for gatepraten er menneskemøter og et varmere samfunn, var det de potensielle vervene som ordførerkandidater pressen ville vite mer om.

– Jeg er invitert hit som privatpersonen Gunnar Wilhelmsen. Når Bymisjonen inviterer, svarer jeg alltid ja.

Kjente Per Parker

I løpet av gatepraten kom det fram at Wilhelmsen hadde spilt biljard mot Per Parker og holdt nesten på å gå glipp av eget bryllup, mens Hjort som ordfører droppet åpningen av byens nye politihus til fordel for begravelsen til nettopp Per Parker.

– Jeg hadde ingen rolle da jeg satt på en benk bak. Det var utrolig fint å være til stede, sier Hjort.

– Jeg er en av få som har spilt biljard med Per Parker på Jeppe. Det skjedde dagen jeg skulle gifte meg og jeg holdt på å komme for sent, sier Wilhelmsen.

Venner som døde

Gunnar Wilhelmsen kom også inn på hvor tilfeldig det er hvor man havner i livet. Han opplevde at mange av vennene som reiste til København og Oslo i ungdommen, ikke klarte overgangen da de kom tilbake til Tromsø.

– Jeg har mange venner som er død, som ikke taklet det som skjedde på 1970- og 80-tallet. Jeg hadde kompiser, for å bruke fotballspråket, som det ble stang ut for eller stang inn. Det var tilfeldigheter hvor man havnet, sier Wilhelmsen.

HJERTELIG: Iris Christine Haugland (fra venstre), Jens Johan Hjort, Tommy Andreassen, Gunnar Wilhelmsen og Ann Karin Sogge hadde et hjertelig møte da Bymisjonen inviterte til gateprat i kirkeparken torsdag. 

 

Vil ikke svare

Wilhelmsen var veldig lite villige til å svare på spørsmål og hvorfor han ville stå på topp på nominasjonskomiteen listeforslag og hvilke ambisjoner han har som en eventuell ordfører.

– Vi får ta det når den tid kommer, ellers henviser jeg alle spørsmål til Torbjørn Bongo (nominasjonskomiteens leder, red.anm.).

– Nå må vi ikke foregripe begivenhetenes gang, ingen av oss er offisielle ordførerkandidater, supplerte tidligere ordfører Jens Johan Hjort.

Må snakke med broren

I neste uke møtes begge, om ikke akkurat til ordførerduell, så i falle fall til TV-aksjonens telefonaksjon. Da skal de sammen med andre kjentfolk i byen ringe byens næringsliv for å samle inn penger til TV-aksjonen.

– Du er jo næringslivsmann selv, hvor mye kommer du til å gi?

– Jeg og min bror (Knut Wilhelmsen, red.anm.) må ta en runde på det først, sier Gunnar Wilhelmsen.

INGEN ORDFØRERDUELL: Jens Johan Hjort (til venstre) og Gunnar Wilhelmsen (til høyre) lot politikken ligge da de møttes til gateprat. I midten bymisjonsgjest Tommy Andreassen. 

 

Skryter av Bymisjonen

Selv om de er politiske motpoler er både Wilhelmsen og Hjort enige om at Bymisjonen gjør et viktig arbeid for mennesker som sliter i Tromsø.

– De gjør en fantastisk viktig jobb, og det nok ikke tilfeldig at det er Bymisjonen årets innsamling går til, sier Wilhelmsen.

Jens Johan Hjort satte også pris på gatepraten i kirkeparken.

– Å møte mennesker er det fineste som finnes. Dette er et veldig fint tiltak fra Bymisjonens side, sier Hjort.