Lange køer i begge retninger ved Sandnessundbrua

Det er satt opp lysregulering på Sandnessundbrua, som torsdag kveld sørger for lange køer i området. Nå rykker politiet ut for å dirigere trafikken.

  Foto: iTromsø-tipser

nyheter

Flere iTromsø-tipsere melder om at man må påregne lang ventetid om man skal krysse Sandnessundbrua torsdag kveld.

Litt over klokken 18 strakk køen seg til Giæverbukta, ifølge tipser. Det skal ha tatt 20 minutter å kjøre fra under rullebanen til avkjørselen til flyplassen.

Like etter klokken 20 opplyser iTromsø-tipser at køa strekker seg opp i Langnesbakken og Tverrforbindelsen.

Køene strekker seg i begge retninger ved brua.  Foto: Mats Rydland

Googles estimerte kjøretid mellom flyplassen og til man har krysset brua er like før klokken 19 hele 24 minutter.

Like etter klokken 20 dro politiet mot brua for å dirigere trafikken.

– Politiet og vegtrafikksentralen blir nedringt av bilister som står i kø for å komme seg over Sandnessundbrua. Det pågår arbeid på brua og ting tyder på at lysreguleringen ikke fungerer optimalt, skriver politiet på Twitter.

Estimert kjøretid fra flyplassen til over Sandnessundbrua er, ifølge Google, 24 minutter like før klokken 19.   Foto: Skjermdump

 

Fredrik Nyland ved Vegtrafikksentralen opplyste først til iTromsø at arbeidet startet opp 1. oktober, og skal vare i 40 dager. Det stemmer ikke. Han forklarer nå at det er lysregulering på brua mellom 09 og 15 den neste uka, med fri ferdsel og tildekkede lys mellom 15 og 17. Fra 17 til 21 er det lysregulering igjen.

Vegtrafikksentralen har fått en rekke henvendelser torsdag kveld.

– Vi beklager kødannelsen, men dette er nødvendig for å få gjort arbeidet, sier Nyland til iTromsø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter