Nå kommer varmen fra Kolahalvøya – men gleden blir kortvarig

I helga får vi et aldri så lite glimt av sommeren vi så vidt hadde her i Tromsø.

I helga blir det varmt i Tromsø.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Lørdag kan det faktisk bli helt opp mot 15 grader.

– Fredag kommer det en god del varme inn fra et høytrykk som ligger over Kolahalvøya, og den har med seg ganske så mild luft ut over lørdagen. Det kan bli temperaturer godt over 10 grader, og rundt 15 grader på lørdagen, sier vakthavende meteorolog Magnus Ovhed ved Vervarslinga for Nord-Norge torsdag.

Fine perioder

Fra i morgen vil vinden komme fra sørøst fram til søndag kveld, og det kan bli riktig så fint på dagen både lørdag og søndag.

– Det vil bli ganske bra vær i perioder på dagtid. Forhåpentligvis sprekker skydekket opp lørdag slik at det blir litt sol. Det kan bli så pass varmt at snøen i fjellet også smelter litt, men den forsvinner neppe, for det er ganske bra med snø i høyden nå, sier Ovhed.


 

Lavtrykk på kvelden

Både lørdag og søndag kommer det inn lavtrykk på kveldstid som har med seg regn. Søndag kveld snur også vinden over til nordvest og temperaturen synker.

– Dette mildværet varer ikke i flere dager, og forsvinner igjen til mandag. Neste uke vil det bli kjøligere igjen, men ikke minusgrader, sier Ovhed.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter