Slik forklarer veivesenet trafikkaoset på Sandnessundbrua: – Det er bare å beklage

Torsdag kveld måtte politiet rykke ut for manuelt å dirigere trafikken over Sandnessundbrua.

Det oppstod trafikkaos torsdag ettermiddag da lysreguleringen på Sandnessundbrua ikke fungerte slik den skulle.  Foto: iTromsø-tipser

nyheter

Det oppstod trafikkaos i Tromsø torsdag kveld da lysreguleringen over Sandnessundbrua sviktet mens Statens vegvesen gjennomførte arbeid på brua som er eneste måte å komme seg mellom Tromsøya og Kvaløya.

Politiet måtte ut

Folk som skulle over til Kvaløya slet med å få grønt lys lenge nok til at de kom seg over, og køa strakk seg på et punkt helt opp til både Langnesbakken og Tverrforbindelsen.

Like over klokka 20.00 rykket politiet ut for å hjelpe til med manuell dirigering på brua da «ting tyder på at lysreguleringen ikke fungerer optimalt».

Flere feil

Fredag formiddag forklarer avdelingsdirektør i Statens vegvesen region nord, Rigmor Thorsteinsen, hva som egentlig gikk galt torsdag.

– Entreprenøren som skulle utføre arbeid på en bjelke under brua hadde fått et arbeidsvarsel fra oss som gikk over en lengre periode og som lå inne i systemet vårt, men som ikke var merket med en eksakt dato for gjennomføring. De hadde glemt å melde fra til Vegtrafikksentralen i går at de hadde gått i gang, slik at vi ikke fikk sendt ut varsel til verken media og via vår nettside om at dette arbeidet skulle skje torsdag kveld, sier Thorsteinsen, og fortsetter:

Avdelingsdirektør Rigmor Thorsteinsen i Statens vegvesen.  Foto: Eirik Bjørklund

 

– Vi fikk sendt ut melding om arbeidet raskt etter at dette ble oppdaget, men det er mye trafikk torsdag kveld generelt og i ettertid ser vi at lysreguleringen hadde for korte intervaller, spesielt ut av byen. Det er bare å beklage at det ble litt kaos i går.

Arbeidet er ferdigstilt

Torsdag var det meldt at arbeidet på brua skulle pågå den neste uka, men også det viser seg å bygge på en misforståelse. Entreprenøren ferdigstilte arbeidet på Sandnessundbrua torsdag.

– De er ferdig med det planlagte arbeidet nå, og jeg kjenner ikke til at det er planlagt noe større arbeid i år på verken Sandnessund- eller Tromsøbrua, sier Thorsteinsen.