TUIL starter aktivitetsskole: – Vi skal være et samlingspunkt for barna

På nye TUIL Arena kommer det fra januar 2019 et helt nytt etterskoletilbud for alle barn i andre til femte klasse.

FOR BARNA: Prosjektleder Renate Klokseth viser fram nye TUIL Arena hvor aktivitetsskolen skal starte opp i januar. 

nyheter

Som et alternativ til den tradisjonelle skolefritidsordningen, starter TUIL opp en aktivitetsskole for barn. Aktivitetene vil foregå på og rundt TUIL arena i Tromsdalen.


Se Valhall - Kvaløya direkte kl. 12.00:

Alexander har scoret 37 mål i år. Kan han skyte Kvaløya til opprykk?

iTromsø viser Valhall - Kvaløya direkte lørdag kl. 12.00.

 

De ønsker å tilby et allsidig tilbud der barna får prøve seg på flere idretter som friidrett, dans, ski, turn og fotball, men det vil også legges opp til kreative aktiviteter og friluftsliv. Prosjektleder Renate Klokseth har jobbet hardt for å realisere dette, og gleder seg nå til oppstarten i januar.

– Vi har ny idrettshall, kunstgress, lysløype og natur i umiddelbar nærhet. Alt ligger til rette for at dette skal bli et nytt og attraktivt tilbud for barn i Tromsø, mener Klokseth.

Allsidig tilbud

Målet med tilbudet er å gi elevene mulighet til å prøve ut flere forskjellige idretter i tidlig alder. De vil få tett oppfølging av kvalifiserte trenere og kan velge aktivitet ut fra dagsform.

– Det er viktig for oss at elevene har et bredt utvalg av aktiviteter å velge mellom. De skal kjenne på mestringsfølelsen, fortsetter Klokseth.

Når elevene ankommer skolen vil det serveres et varmt måltid i fellesskap. Under og etter aktivitetene vil det være et tilbud om frukt og vann. Det vil også være leksehjelp på lik linje med vanlig skolefritidsordning.


 

– Vi ønsker at barna skal oppleve treningsglede, allsidighet og det å være sosial med andre barn på tvers av idrett og alder. Vi skal være et samlingspunkt, sier Klokseth.

TUIL vil i tillegg tilby elevene transport fra sine respektive skoler, men i første omgang vil dette bare være et tilbud for barn som går på en av de fem skolene på fastlandet.

Oppstartsfase

Klokseth fikk ideen til prosjektet fra Bækkelaget idrettslag som har startet dette tilbudet med stor suksess. Da TUIL kom på banen, var veien fra idé til realitet relativt kort. Det vil etter planen åpnes for påmelding 20. november og man vil da kunne melde elevene på til én, to eller tre dager i uken på aktivitetsskolen.


 

– Vi starter med tre dager, men hvis etterspørselen er stor nok er målet på sikt å ha et fulltidstilbud, men vi ønsker kvalitet over kvantitet, sier Klokseth.

Prosjektlederen jobber i disse dager med ansettelser av personalet som skal drifte aktivitetsskolen.