Jens Johan Hjort er klar som Høyres ordførerkandidat: – Jeg gleder meg som et barn

Jens Johan Hjort ble lørdag ettermiddag formelt valgt som ordførerkandidat for Tromsø Høyre.

VALGT: Jens Johan Hjort ble, som ventet, formelt valgt som ordførerkandidat for Tromsø Høyre. Foto: Eskild Johansen 

nyheter

– Partiet har lært av prosessen ved forrige nominasjon, og vi mener det er på tide å gå videre, sa Kristian Støback Wilhelmsen som har ledet Tromsø Høyres nominasjonskomiteer.

70 stemmeberettigede Høyre-medlemmer hadde møtt fram på Scandic Ishavshotell og et overveldende flertall støttet Hjorts nominasjon. Han var klar på at Arbeiderpartiet og deres kandidat Gunnar Wilhelmsen ikke ville få noe gratis i kampen om ordførerkjedet.

– Gunnar kan si hva han vil, han har ikke så godt team som meg, sa Jens Johan Hjort da han takket for tilliten fra Tromsø Høyre.

– Han må gjerne tro at han kan vinne, men vi har det beste laget og det beste utgangspunktet for å vinne valget, la han til.

Byvekstavtalen viktig

Det ble av seniorene i Høyre reist spørsmål tidlig i debatten om Hjort ville være lojal til partiprogrammet. Til dette sa Hjort:

– Vær trygg på at Høyres program danner grunnlaget for mitt politiske virke, Programmet er det vi går til valg på, og vårt løfte til velgerne, sa Hjort.

Ifølge Hjort blir viktigste saken blir å prioritere kjernevirksomhet

– Den viktigste saken er kontroll på kommuneøkonomien, her trengs det at vi fokuserer på våre lovpålagte oppgaver, det betyr at andre områder ikke kan gis samme prioritert.

– Vi må sørge for at byvekstavtalen kommer i havn, sa Hjort blant annet under takketalen

– Gleder meg som et barn

– Jeg gleder meg enormt og jeg gleder meg til valgkampen, sa Hjort.

iTromsø kommer tilbake med mer.