Bymisjonen mangler fortsatt 300 bøssebærere til søndag: – Arbeidet vi gjør er viktig

For å lade opp til årets TV-aksjon på søndag, dekkes norske byer av hjemmestrikkede skjerf. I Tromsø sliter de imidlertid med å finne nok bøssebærere.

Pynter byen: Christian Justad Tønsvoll og Anne Merethe Fagerli var med på dagens dekorering av sentrumsgatene. Her er de utenfor rådhuset hvor flere skjerf ble hengt opp. Foto: Erik Austheim 

nyheter

De oransje skjerfene er Bymisjonens måte å spre varme og glede inn i mørketiden, og stikkes av ildsjeler over hele Norge. Ann Karina Sogge er daglig leder for Kirkens Bymisjon i Tromsø, og sier de i år har mottatt over 400 skjerf fra byens strikkeglade befolkning.

Ikke bare skjerf: Det var ikke bare skjerf som ble donert bort i år. Her viser Julianne Karlstrøm fram noen av de andre bidragene som kom inn til årets kampanje.  Foto: Erik Austheim

 

Dette er en økning på over 100 skjerf fra i fjor. Videre kan hun fortelle at de også i år har mottatt luer, vanter og votter som skal deles ut i sentrum denne uken.

Til sammenligning mottok de bare 30 skjerf i 2015. På landsbasis har de i år mottatt over 10.000 skjerf.

Holdningskampanje

Sogge sier hun er glad for det økende engasjementet rundt kampanjen, og mener vi noen ganger trenger en påminnelse om noe som på papiret skal være lett: Å vise medmenneskelighet og varme.

– Vi ser at denne holdningskampanjen engasjerer, og det viser oss at arbeidet vi gjør er viktig. Vi vil minne byens befolkning på noe som i bunn og grunn er så enkelt, og det er å være god og inkluderende med hverandre, sier hun.

Mangler bøssebærere i Tromsø

Førstkommende søndag skal 100.000 bøssebærere banke på alle landets dører.

Årets aksjon er til inntekt for Bymisjonens arbeid for et varmere samfunn, og i Tromsø er det så langt 377 påmeldte bøssebærere. For å oppnå full bøssebærerdekning trenger de 662 personer.

Fylkesleder i Troms og Finnmark for TV-aksjonen, Inger-Heidi Kjærvik oppfordrer nå Tromsø til engasjement.

– Vi trenger enda flere bøssebærere i alle bydelene i Tromsø, sier hun.

Inkluderende samfunn

Det som startet med én hjemløs mann som frøs en høstnatt i Oslo, har nå blitt en årlig landsdekkende aksjon hvor de oransje skjerfene blir hengt opp i gatene tilgjengelig for folk som fryser.

Ideen er at man skal henge de ut igjen, slik at andre som trenger det kan overta det.

Markedsarbeider Christian Justad i Kirkens Bymisjon sier dette også markerer inngangen til en periode hvor mange er mer ensomme enn resten av året.

– Vi vet at julen og mørketiden kan være tung for dem som ikke har så mange å dele den med, og da er dette en fin markering for å minne hverandre på å være varm og inkluderende, sier Justad.

Han var én av mange som gikk rundt i Tromsøs gater tirsdag for å gjøre byen varm og oransjekledd. Dette vil de fortsette med de neste dagene for å varme opp til helgens store TV-aksjon.

Ønsker du å melde deg som bøssebærer? Gå inn på: https://www.blimed.no/