Endrer forsikringsvilkår etter millionsmell: – Skjeggkre skal ikke føre til boligtap

Forsikringsselskapet Protector mener insektene må anses som en normal del av norsk innendørsmiljø.

SKJEGGKRE: Insektet blir en stadig vanligere «gjest» i norske bygg.  

nyheter

Det ble mandag klart at forsikringsselskapet Protector bokfører et reservetap på 146 millioner kroner i tredje kvartal. Tapet skyldes i hovedsak krav knyttet til infestasjoner av insektet skjeggkre, som etter dagens rettspraksis kan føre til verdifall på bolig.

I en børsmelding onsdag morgen varsler Protector at de nå vil utfordre dette, og umiddelbart utfører endringer i forsikringsvilkårene.

– Vi vil endre praksisen grunnet følgende: Sølvkre er ikke skadelig for folk, dyr eller bygninger. I dag eksisterer de i så mange norske bygg, skoler, barnehager, kontorlokaler, hoteller og privathjem, at de i likhet med andre insekter må anses for å være en normal del av innendørsmiljøet, skriver selskapet.

– Som et resultat av dette, mener Protector at grunnlaget for prisreduksjoner relatert til skjeggkre ikke eksisterer. Vi vil umiddelbar endre praksis ved håndtering av slike saker, skriver de videre.

Protector varsler at de kommer med ytterligere informasjon under presentasjonen av kvartalstallene på fredag i neste uke.