Forbered deg på våte dager

Det er bare å ta fram støvlene og paraplyen. De neste dagene blir det en god del regnbyger.

NÅ BLIR REGN: Slik kommer det trolig til å se ut i gatene i dagene fremover.   Foto: RONALD JOHANSEN

nyheter

Mange er kanskje spente på hvordan helgeværet blir. Du vil nok dessverre blir skuffet, for i dagene fremover er det duket for regn.

– Det er regnbyger det stort sett går i fremover. Selv om det ikke regner konstant, vil det komme en god del. I tillegg vil det være vind mellom sørvest og vest og nordvest, sier meterologikonsulent Trond Robertsen ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Mildere ved kysten

Temperaturene kan variere litt og det blir kaldest på indre strøk og mildest ved kysten, ifølge meterologikonsulenten.


Nå kommer varmen fra Kolahalvøya – men gleden blir kortvarig

I helga får vi et aldri så lite glimt av sommeren vi så vidt hadde her i Tromsø.

 

– Temperaturen vil ligge på fire til seks, syv grader de neste dagene.

Innimellom regnbygene kan det likevel komme små solgløtt.

– Det kan skje, men det kommer kraftige lavtrykk opp fra Atlanterhavet og ut i Norskehavet. Dette resulterer i at Vestlandet og Nordland i særdeleshet får mye nedbør og vind. Nord om Senja er det ikke så voldsomt, vi får disse nevnte regnbygene og av og til en liten kuling. Det er gjennomgangsmelodien for de neste dagene.

Kola-høytrykket

På meteorologenes Twitter-konto skriver de at kald luft vil trekke innover Norge fra søndag til mandag, og at temperaturen neste uke halveres mange steder.


Slik gjør du elsykkelen klar for vinterbruk

Flere enn noen gang før vil benytte elsykkel om vinteren, spår forsikringsselskapet Tryg. De har tips til ferske elsykkeleiere før vinteren slår inn.

 

Dette gjelder i midlertidig ikke for Tromsø.

– Dette gjelder ikke oss. Her har gradestokken ligget på en seks til åtte grader, og slik vil det fortsatt være. Lavtrykkene vil passere i kortere periode med nordvest vind og da blir fire-fem grader.

I neste uke kommer det såkalte «Kola-høytrykket» som mange i nord kjenner til. Det er når varmluften kommer og legger seg over Kolahalvøya.


Selv lovlige verdier av svevestøv kan gjøre deg syk

Ifølge ny forskning kan selv luftforurensing langt under EUs grenseverdier øke faren for luftveisproblemer 20 år fram i tid.

 

– Det betyr ikke at man skal ta på seg badebukse, høytrykket fører til at det blir kaldt og klart. Likevel blir det fint å få noen få dager med tørrvær, sier Robertsen.