Flere fyller feil drivstoff

Det kan koste deg dyrt.

Illustrasjonsfoto av bensinstasjonen Circle K Nansens plass 

nyheter

I en pressemelding fra Frende Forsikring står det at antall feilfyllinger så langt i 2018 har økt med hele 25 prosent, ifølge tall fra forsikringsselskapet.

– Til nå i år er det kun to måneder som har vært lavere enn 2017-tallene, sier Roger Ytre-Hauge, fagsjef på motor i Frende.

Ifølge pressemeldingen får forsikringsselskapene ukentlige meldinger om feilfyllinger. Det kan koste fra 5.000 til 100.000 kroner.

– Ofte er nok årsaken så enkel som stress i hverdagen. Vi ser også at mange har flere biler i husstanden, gjerne da med forskjellig drivstoff. Det kan også være en faktor at alle typer drivstoff som regel finnes på alle pumper, sier Kjetil Kval-Engstad, regionsjef fra Falck redningstjeneste i pressemeldingen.

– De fleste sakene koster mellom 5.000 og 10.000 kroner å reparere, men det gjelder de tilfellene der føreren ikke har startet opp og kjørt med feil drivstoff, sier Ytre-Hauge i meldingen.

– Det er når bilen har kjørt at sjansen øker for at det har skjedd skader i motoren. Da blir det fort kostbart, gjerne opp mot 100.000 kroner. Heldigvis er det få skader per år som er så ille, sier fagsjefen.

De fleste forsikringsselskaper har feilfylling av drivstoff som en del av sin standarddekning på bilforsikring med kasko. Denne inkluderer også veihjelp. Dersom du skulle gjøre feil er det følgende som gjelder.

– Ikke start bilen! Det er først når du starter motoren at drivstoff blir sugd inn i dyser og motor. Da oppstår skaden. Så hvis du oppdager det før du har startet, ring veihjelp og få bilen tauet til verksted, sier Ytre-Hauge.