Widerøe varsler kutt i flere flyruter

18 av Widerøes 23 kortbaneruter er ikke lønnsomme, ifølge Widerøe-sjef Stein Nilsen.

MÅ KUTTE: Widerøe varsler at de må kutte i flere flyruter.   Foto: Scanpix

nyheter

E24.no skriver på sine nettsider at Widerøe-sjef Stein Nilsen varslet on kutt i flyruter under et debattarrangement i regi av Polyteknisk forening i Oslo sentrum mandag kveld.

– 18 av 23 kommersielle kortbaneruter vi driver i dag er ikke lønnsomme. Det er mulig vi er litt naive, men det har kommet signaler fra det politiske miljøet om at man kunne komme til å endre avgiftsregimet til favør av disse rutene, sa Nilsen under arrangementet og fortsatte:

– Det skjedde ikke, så nå er det slutt og vi skrider til verket.

Etter at statsbudsjettet ble lagt fram 8. oktober kom det fram at avgiftene kun ble kuttet med åtte kroner, det er en av årsakene til at det nå blir kutt, ifølge Nilsen.

Han sier videre at det er uunngåelig at flere av rutene som i dag drives kommersielt legges ned og må over i anbudsmarkedet. Kuttene vil komme fra og med januar.

Anbudsrutene (de såkalte FOT-rutene) vil drives videre som vanlig, for der betaler staten for å drifte ruter som ikke er lønnsomme i utgangspunktet gjennom anbud, skriver E24.no.

De kommersielle kortbanerutene Widerøe-sjefen snakker om, er ifølge E24, eksempelvis rutene mellom Oslo og Leknes, Svolvær, Sandnessjøen og Brønnøysund.

– Nå må vi tilbake tegnebrettet, men vi er tvunget til å redusere produksjonen, sier Nilsen til E24 mandag kveld.