Mener Tromsø bibliotek er blant verdens ti mest spektakulære

Det er ti bibliotek i verden du ifølge National Geographic ikke kan gå glipp av. Biblioteket i Tromsø er ett av dem.

SPEKTAKULÆRT: National Geographic Spania har Tromsø på sin liste over bibliotek du ikke kan gå glipp av. 

nyheter

Det skriver magasinets spanske utgave i en kåring. Blant store, kjente bibliotek, som Trinity College i Dublin, det nye biblioteket i Alexandria, det offentlige biblioteket i New York og Humboldt i Berlin, kan du altså ikke gå glipp av biblioteket i Tromsø.

– Langt nord for polarsirkelen, ligger dette biblioteket som er spektakulært av mange årsaker, skriver National Geographic.

Beliggende i gamle Fokus kino, er det plasser for sammenkomster, studier og lek for barn. I tillegg er lyset det viktigste elementet i bygningen, og mange arbeidsstasjoner er strategisk plassert med fantastisk utsikt – slik at du kan nyte landskapet og lese på samme tid, skriver magasinet.

Flere skandinaviske bibliotek er på lista, som Den Sorte Diamant i København og det offentlige biblioteket i Stockholm.