Skoglund hyllet av Kongen for sine år i humorens tjeneste

Tore Skoglund (70) deltok onsdag på audiens på slottet etter at han i april ble tildelt Kongens fortjenstmedalje.

Tore Skoglund og hans kone Helfrid møtte Kongen og Dronningen på slottet onsdag.  Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

nyheter

Det ble i mars kjent at den folkekjære komikeren skulle få Kongens fortjenstmedalje for sin lange fartstid i humorens tjeneste.

Selve medaljen ble overrakt under en markering i Skoglunds hjemkommune Tranøy i april, mens det onsdag var duket for e en høytidelig seremoni på slottet med audiens hos kongeparet for alle mottakerne.

– Det var rundt tredve personer som fikk sin medalje i dag, og de aller fleste hadde med seg en ledsager, så det var masse folk. Det var taler, musikalske innslag og vi fikk en omvisning på slottet, så det var veldig greit, sier Skoglund til iTromsø onsdag kveld etter å ha deltatt på seremonien sammen med sin kone Helfrid.

Stolt av kongefamilien

Både Hans Majestet Kongen og Dronning Sonja var til stede under utdelingen.

– Vi var så heldige at vi fikk sitte ved Kongens bord og drikke kaffe med kongeparet. Jeg er utrolig stolt av det kongeparet vi har. Når vi ser på hvilke statsoverhoder man har ellers i verden, tror jeg vi har vunnet i lotto, forteller Skoglund.

– Overrasket

Skoglund forteller at medaljen nå skal oppbevares på et trygt sted. Det er tross alt ikke noe man går med i hverdagen, ifølge humoristen.

– Kongen er en mann full av humor, så det er betryggende å vite at det er han som har valgt meg ut som en verdig mottaker. Grunnen til at jeg fikk den var, ifølge de som nominerte meg, fordi jeg har spredd glede og humor i så mange år, men også for arbeidet med galgenhumor som jeg synes er uhyre viktig. Den største faren for folkehelsen er gravalvoret tross alt, sier Skoglund.