KrF-kvinnene i nord vil ikke inn i regjering

KrF kvinner i Troms anbefaler at partiet fortsetter som i dag, med å være uavhengige i opposisjon.

OPPOSISJON: KrF-kvinnene vil fortsatt være i opposisjon. Her er leder i Troms og Finnmark KrF kvinner, Mariam Rapp. Foto: Frank Roksøy, Harstad Tidende 

nyheter

Lørdag møtes Troms KrF for å velge delegater til partiets ekstraordinære årsmøte 2. november. Der skal partiet ta stilling til hvilken retning partiet skal ta fremover.


Fylkesnes har sine armer åpne for KrF: – Det viktigste for oss er å felle regjeringa

Stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes (SV) berømmer KrFs interne prosess om retningsvalg.

 

– Ikke en naturlig anledning

Torsdag denne uka møttes Troms-avdelingen i Troms og Finnmark KrF kvinner på et medlemsmøte, der de ble enige om å anbefale partiet ikke å gå inn i regjering.

– KrF er et sentrumsparti og kan samarbeide både til høyre og venstre. KrF kvinner mener det verken er tid, sted eller en naturlig anledning for et regjeringsskifte nå, heter det i en uttalelse.

– Må være reell politisk uenighet

De mener at verken frustrasjon over å være i opposisjon eller ønske om å komme i regjering er grunner nok til eventuelt å felle en regjering.

– Det må være reell politisk uenighet av en slik karakter at regjeringen får stortingsflertallet mot seg, heter det i uttalelsen.


Lørdag møtes Troms KrF for å velge delegater til landsmøtet: – Vi spiller fair

Lørdag velges Troms KrFs delegater til partiets ekstraordinære årsmøte 2. november.

 

KrF kvinner i Troms trekker fram at det er viktig å arbeide ut fra kristenarven i et mulig samarbeid, og at de ikke vil gå på akkord på det som er partiets viktige saker.