Morten vant Norgesmesterskapet for resepsjonister

Morten Ridderseth har vunnet sitt andre NM-gull i år.

SEIER: Morten Ridderseth vant Yrkes-NM i resepsjonistfaget denne uka.   Foto: Privat

nyheter

Denne uken gikk Yrkes-NM av stablene på Hellerudsletta utenfor Oslo. Der konkurrerte over 300 unge mennesker i over 30 yrkesfag.

En av dem var Morten Ridderseth (20). Han har gått på Tromsø Maritime og reiseliv på Breivang. Nå jobber han på Hurtigruta, og ble tidligere denne måneden ferdig med lærlingtiden sin. Torsdag stakk han av med gullet i resepsjonistfaget under Yrkes-NM.

– Det er veldig stas. Man jobber jo hardt for å nå målene sine, og da er det deilig når det går bra, sier Ridderseth.

Fødsel under innsjekk

Konkurransen hadde både en teoretisk og en praktisk del. I sistnevnte skulle han vise hvordan han håndterte ulike situasjoner. Ridderseth sto i resepsjonen, mens skuespillere spilte gjester.

– Det var noen som var vanlig inn- og utsjekk, men vi hadde også en nødssituasjon. Da skulle en gravid dame sjekke inn, men så satt fødselen i gang. Da måtte jeg vise at jeg kunne ta vare på henne som er i en stresset situasjon, få henne dit hun skulle og samtidig holde meg rolig og profesjonell.

Ridderseth mener situasjonene i konkurransen er god erfaring å ta med seg videre i yrkeslivet.

Skal delta i EM

Ettersom Ridderseth gikk av med seieren i NM skal han representere Norge i EM om to år. På andre plass havnet Martin Josefsen fra Hordaland, og Ole-Henrik Stølen fra Rogaland tok tredjeplassen.

Ridderseth forteller at han koste seg under konkurransen.

– Alle som er der er veldig interessert i faget sitt, og da blir det veldig god stemning. Også møter man på noen av de samme som fra forrige NM.

Konkurransen arrangeres av organisasjonen World Skills Norway. Bak organisasjonen står blant annet NHO, LO og Utdanningsdirektoratet.