Så spekkhogger-flokk i Kaldfjorden, men ekspert tror ikke på noe nytt hvaleventyr i Tromsø

Søndag var spekkhoggerne tilbake i Kaldfjorden, men hvalekspert Audun Rikardsen har ingen tro på noe nytt eventyr i Tromsø.

spekkhoggere i Kaldfjord søndag

nyheter

Inger Lise Kaspersen fikk foreviget flokken på film ved Kjosen søndag formiddag.

Se filmen over her!

– Det var minst seks stykker inne i fjorden i dag, sier Kaspersen til iTromsø.


Kreditering: Norgeskart


En del hval rundt Skjervøy

Som iTromsø omtalte tidligere i uken, har det blitt observert hval og sild rundt Skjervøy de siste ukene. I helgen har biolog og professor i arktisk og marin biologi ved UiT, Audun Rikardsen, og teamet hans vært i området for å merke spekkhoggere de skal følge ferden til videre.

– Det er litt spekkhoggere her og litt knølkvaler, og en del sild, også utenfor Kvænangen. Vi skal følge med de dyrene vi har merket framover, men det er fortsatt tidlig i sesongen. Håpet er nå at det neste kvaleventyret blir her på Skjervøy, sier Rikardsen.

Ingen tro på hvalsesongen i Tromsø

Rikardsen sier man skal være forsiktig med å overtolke at det har blitt observert spekkhoggere rundt Tromsø søndag.

– Det trenger ikke bety noe som helst. Det er ingenting som tyder på at dette er starten på kvalens tilbakekomst på Kvaløya. De er ofte innom fjorder for å sjekke også på sommeren, og de gjorde det samme i fjor uten at det kom noe særlig med kval i Tromsø-området, sier Rikardsen og fortsetter:

– Det er synd å si det, og jeg håper jeg tar feil, men vi kan ikke forvente et nytt kvaleventyr i Tromsø. Jeg blir overrasket om det kommer noe særlig med kval i det hele tatt utenom streifere.