Slik blir været denne uka: – Det kommer inn milde luftstrømmer

Snøen blir neppe liggende lenge på bakken her i Tromsø.

HØSTLIG: Det nydelige kalde vinterværet vi har hatt i helgen passerte fort, og denne uken må vi belage oss på plussgrader og nedbør i form av regn og sludd.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Allerede natt til mandag ble det mildere i luften over Tromsø, og den værtypen fortsetter utover uka.

– Det blir noe lettere vær siste delen av mandagen og minkende vind på kvelden. Natt til tirsdag synker temperaturen ned under nullen igjen, sier vakthavende meteorolog Jon Austerheim ved Vervarslinga for Nord-Norge, og fortsetter:

– Tirsdag er det vind opp i liten kuling fra sørøst, men den tar nok mer i Malangen enn i Tromsø. I Tromsø blir det ganske fint vær først på dagen, men skyer til på ettermiddagen og det kan komme litt snø på indre strøk på kvelden mens temperaturen ligger rundt null grader.


 

Milde luftstrømmer

Onsdag og torsdag fortsetter det med vind fra sørvest, og temperaturen stiger igjen til 3–4 varmegrader.

– Det kommer inn milde luftstrømmer, og med de kommer det nok litt regn av og til både onsdag og torsdag, men det er ikke snakk om mye nedbør. Snøen blir ikke liggende i byen, men blir nok værende i fjellsiden, sier Austerheim, og fortsetter:

– Fredagen blir tørrere og vinden går over til sørøst, men det er fremdeles ganske mildt luft. Om det klarner opp og ikke er mye skydekke kan temperaturen går ned under streken igjen.

Usikkert i helga

Det er flere lavtrykk i bevegelse som, per mandag formiddag, er på vei nordover.

– Det vi kan si er at det nok vil være varierende vær gjennom helga med litt regn og sludd, sier meteorologen.