Arctic Frontiers samler seks statsråder i Tromsø

Regjeringen stiller med statsminister Erna Solberg og fem andre statsråder når den arktiske konferansen avholdes i Tromsø i slutten av januar neste år.

KOMMER TIL TROMSØ: Statsminister Erna Solberg kommer til konferansen Arctic Frontiers i januar. Her er Solberg i en Leopard 2 stridsvogn da hun nylig besøkte Røros i forbindelse med militærøvelsen Trident Juncture.   Foto: Heiko Junge/NTB scanpix

nyheter

Ifølge Arctic Frontiers har statsminister Erna Solberg og fem andre statsråder bekreftet at de deltar på konferansen i 2019. Arctic Frontiers ble arrangert første gang i 2007, og kaller seg selv Norges viktigste møteplass for drøfting av arktiske spørsmål.

3000 delegater

Mellom 20.–24. januar 2019 vil 3000 delegater fra politikk, forskning og næringsliv fra mer enn 35 land delta på konferansen i Tromsø.

I tillegg til statsministeren kommer utenriksminister Ine Eriksen Søreide, fiskeriminister Harald Tom Nesvik, klima- og miljøminister Ola Elvestuen, olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg, kommunalminister Monica Mæland og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

– Den sterke deltakelsen fra regjeringen under neste års konferanse understreker at Arktis er viktig for Norge. Arctic Frontiers er et internasjonalt utstillingsvindu for Norge for som kompetansenasjon og ledende global aktør på hav, sier direktør i Arctic Frontiers Ole Øvretveit i en pressemelding.

Lønnsom miljøbevissthet

Årets tema er «Smart Arctic» og tar opp sentrale problemstillinger som utviklingen av robuste samfunn i Arktis, grønn konkurransekraft, innovasjon, forskningens rolle i utviklingen av regionen, energi, transport, forretningsutvikling og bærekraftige hav.

– Arctic Frontiers ser samspillet mellom akademia, næringsliv, sivilsamfunn og myndigheter som nøkkelen til bærekraftig vekst i den arktiske regionen og de nordlige havområdene. Samlet fremme av norsk kompetanse og teknologi overfor både nasjonale og internasjonale aktører er derfor sentralt for å vise at lønnsomme investeringer lar seg kombinere med miljøbevissthet, avslutter Øvretveit.