Da Morten skulle hente julekveita ble han møtt av overraskende syn

Morten Willumsen fikk seg en mer dramatisk ettermiddag enn han først hadde ventet da han skulle plukke opp kveita han hadde fisket.

UBEHAGELIG OPPLEVELSE: Oterne ville ikke gi slipp på kveita, og var svært aggressive, ifølge den erfarne fiskeren.   Foto: Ronald Johansen/privat

nyheter

Forrige helg fikk Morten Willumsen en kveite som var en meter og 50 centimeter lang og som veide om lag 50 kilo. Båten har han liggende i marinaen på Skattøra. Siden været var kaldt lot han fisken henge der over natten. Da han kom for å hente kveita dagen etter fikk han seg litt av en opplevelse.


Rekedøden har nådd Tromsø: – Vi leter etter nye fangstfelt

Både fiskere og selgere frykter færre, dyrere og dårligere reker i byens ferskvaredisker.

 

– Det var enormt med aktivitet der, nesten hele kveita var oppspist av to otere som fortsatte med etinga da jeg kom til stedet, forteller Willumsen.

Ubehagelig

Ifølge den erfarne friluftsmannen skal oterne ha opptrådt overraskende truende.

– De var så pågående at det var direkte ubehagelig. Oterne nektet å gi slipp på fisken.

SLIK SÅ FISKEN UT: Dette var igjen av kveita da Morten Willumsen kom for å hente den. Foto: Privat 

Willumsen forteller at omsider fikk løftet kveita ut av båten og la den i en fiskekasse om bord i en mindre båt han har, som sto ved siden av den andre båten.

– Planen var at jeg skulle ta med fiskeskrotten og dumpe den i havet. Da jeg holdt på med dette kom oterne opp i båten og begynte å ete på den, igjen. Nok en gang forsøkte jeg å skremme den bort, men de nektet å flytte seg.

Kom etter ham

Hele situasjonen ble etter hvert litt skremmende, ifølge Willumsen.

– Jeg skulle skremme de, men de endte opp med å skremme meg. De var utrolig aggressive og det var svært mørkt. Jeg tenkte jeg skulle gå tilbake om bord i båten, men de kom etter meg. Da fikk jeg jaget de i sjøen, men da kom den jaggu etter meg der også.

Oterne skal ha vært svært store.


Ser du denne karen på Prestvannet? Ikke bli bekymret

Mange har observert en haltende oter på Prestvannet den siste tiden. Foreløpig er det ingenting å bekymre seg over.

 

– Jeg er vant med både det ene og det andre, men disse var bare så aggressive. Den ene kom mot meg og var bare en meter unna ansiktet mitt. Tennene deres er så skarpe at den ene klarte å rive opp kveiteskinnet som om det var ingenting.

Artig å se

Willumsen skal ha snakket med en annen mann som også har fiskebåt i området. Han hadde også opplevd at oteren hadde gått løs på fisken hans.


Trond fikk illsint oter i motorrommet: – Den var sterk og kranglevoren

Trond Jaklin fikk torsdag uventet besøk av en ordentlig urban oter - i motorrommet på bilen sin.

 

– Det er en oterstamme her borte. Her på Skattøra finner man både oter og mink i massevis.

– Men hva med kveita da. Blir det ikke noe julekveite på deg i år?
– Jeg driver med kveitefiske, så det gjør ingenting. Det er jo artig å se disse dyrene på nært hold, selv om opplevelsen ble mer spesiell enn jeg hadde trodd.