FpU boikottet OD – arrangerte politisk konferanse isteden

På et møterom på Tvibit var rundt 15 ungdommer samlet torsdag for å boikotte årets Operasjon Dagsverk (OD).

BOIKOTT: Leder Anna Nordheim i Tromsø FpU er fornøyd med oppslutningen til tross for at bare 15 deltok på den politiske konferansen de arrangerte i forbindelse med boikotten av OD. Foto: Kjetil Vik 

nyheter

Skoleelevenes solidaritetsaksjon støtter i år palestinsk ungdoms innsats for en bedre fremtid. Det ville ikke Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) være med på og fristet med workshop og gratis pizza på Facebook til dem som lot være å delta på OD-dagen.

Mange trakk seg

Langt flere enn de 15 som var på møterommet på Tvibit torsdag hadde meldt sin interesse for arrangementet, men uklarheter rundt fraværsreglene mener FpU-ledelsen lokalt var årsaken til at flere droppet møtet.


Kommentaren

Gi ungdommen gratis pizza. La dem slippe å bry seg

Fremskrittspartiets Ungdom vil gi skoleelever gratis pizza i belønning for ikke å bry seg.

 

– Vi fikk over 80 klikk på «skal» og over 80 klikk på «interessert» på Facebook, men da elevene fikk vite at fraværet ville bli registrert, trakk mange seg, sier Anna Nordheim, leder i Tromsø FpU.

Usikkerhet om fravær

Da hun sjekket med fylkesutdanningssjefen viste det seg at den politiske konferansen de arrangerte er innenfor lovverket og deltakelse ville ikke ført til at fraværet ble registret.


Emma (17) diskuterte lederskap med statsministeren

Emma (17) diskuterte lederskap med statsministeren: – Hun sa at vi må være litt tøffe

Sist helg var Emma Bolette Opdahl fra Tromsø i Oslo sammen med de andre lederne for distriktskomiteene i Operasjon dagsverk. De utvekslet ledererfaringer med statsminister Erna Solberg.

 

– Det ville nok vært flere dersom det ikke hadde vært usikkerhet og misforståelse om dette. Mange meldte seg av arrangementet på grunn av usikkerheten. Selv én fraværsdag betyr mye, sier Nordheim.

Om liberalisme

I stedet for å gi lønna fra et dagsverk til palestinsk ungdom, valgte FpU å arrangere en dagspolitisk konferanse på landsbasis. 1. nestformann Troms FpU, Alexander Wollmann holdt foredrag, i tillegg var 1. nestformann nasjonalt, Andreas Brännström flydd inn.

– De snakker om liberalisme generelt, og hvordan samfunnet vårt ville vært uten liberalismen, sier nestleder Solveig Skjærstein i Tromsø FpU.

Både motstand og støtte

Etter at Nordlys omtalte FpUs boikott av OD, fikk de både avsky- og støtteerklæringer.


10 ting vi har lært av KrFs «renselsesprosess»

Oppgjøret i KrF nærmer seg en foreløpig konklusjon, og vi prøver oss på en oppsummering av hva dette har vist.

 

– Vi er fornøyd med det vi har fått til. Utgangspunktet var ikke det beste, fordi det ble fokusert på gratis pizza. Selv om vi har fått motstand har vi også fått støtte, og det har vært positivt, sier de.