Mann dømt for ruskjøring

Må også betale bot.

Må møte i retten: Saken går i Nord-Troms tingrett i januar. Foto: Gudrun Gulldahl  Foto: Gudrun Gulldahl

nyheter

En 23 år gammel mann er i Nord-Troms tingrett dømt til 21 dager betinget fengsel med en prøvetid på to år, etter at han oppbevarte 2,3 gram hasj i en bolig i Tromsø, samt kjørte bil i hasjpåvirket tilstandet. Mannen får også en bot på 10.000 kroner og mister førerkortet i 14 måneder.

Kjøringen fant sted i sentrumsnære gater i Tromsø, noe som ifølge dommen øker risikoen for skader. De har også lagt vekt i skjerpende retning på at mannen hadde med en passasjer i bilen. Veggen legger i formildende retning vekt på at han ga en uforbeholden tilståelse.

Domfelte opplyser at han er arbeidsledig og at han ikke har lønnsinntekter eller NAV-ytelser.