Samfunnsløftet har fått nesten 400 søknader

Etter at Sparebanken Nord-Norge lanserte Samfunnsløftet for vel en måned siden har banken mottatt over 392 søknader. Den samlede søknadssummen utgjør vel 100 millioner kroner.

SAMFUNNSLØFT: Konserndirektør Petter Høiseth i Sparebanken Nord-Norge er fornøyd med responsen etter at de lanserte Samfunnsløftet for vel en måned siden.  Foto: Kjetil Vik

nyheter

– Vi ser masse kreativitet i søknadene, og at søkerne er tydelige i ambisjonene på vegne av Nord-Norge eller lokalsamfunnet. Så langt har vi godkjent søknader for 77 millioner kroner, sier konserndirektør Petter Høiseth i Sparebanken Nord-Norge.

Fem områder

I 2017 hadde banken 500 millioner kroner i det den kaller samfunnsutbytte. Nå pløyes 300 millioner kroner av dette overskuddet tilbake til hele landsdelen gjennom Samfunnsløftet som ble lansert 27. september.


Skal gjøre Tromsø til verdens beste juleby:

Lanserer 11 dager langt julemarked

Tromsø i storsatsing for å bli verdens beste juleby. Nå blir det julemarked på Stortorget i adventstiden.

 

Det er mulig å søke støtte til prosjekter innen arena, innovasjon, ungdom, lokalsamfunn og kunnskap, eller en kombinasjon av disse områdene. Per fredag formiddag har banken mottatt 392 søknader til Samfunnsløftet fra hele Nord-Norge. Det er søkt om 109 millioner kroner.

67 Tromsø-søknader

– Fra Tromsø har vi fått 67 søknader med et søknadsbeløp på over 29 millioner kroner. Vi behandler søknadene fortløpende. Så langt i år har vi godkjent søknader om samfunnsutbytte til Tromsø-prosjekter for over ti millioner kroner. Det inkluderer støtte fra før vi lanserte Samfunnsløftet.

Kulturskolen i Tromsø har fått 200.000 kroner til talentutvikling innen dans og musikk, mens Tvibit har fått fire millioner kroner til nye medier og kreativ teknologi.

Håper på flere søknader

Konserndirektøren håper imidlertid de får enda flere søknader, og viser til at det ikke er noen søknadsfrist.


Sparebanken Nord-Norge leverer sterkt kvartalsresultat

Etter 3. kvartal kan Sparebanken Nord-Norge vise til et resultat før skatt på 1,45 milliarder kroner. Det er 193 millioner kroner bedre enn fjoråret.

 

– Det har vært stor interesse så langt, men vi har plass til flere søknader. Vi vil gjerne ha opp antallet i Tromsø. Vi vet at det jobbes med flere søknader, og vei er i dialog med søkere om hvilken kategori de bør søke.

Størst utbetaling til arenaløft

De fleste av søknadene er i kategorien lokalsamfunnsløftet, som utgjør nesten halvparten av søknadene. Arenaløftet har nest flest søknader, mens ungdomsløftet er tett bak.


Jan-Frode Janson ferdig som konsernsjef i Sparebanken Nord-Norge:

Flytter fra Tromsø før Rødbanken-kvartalet står ferdig: – Jævlig irriterende

Konsernsjef i Sparebanken Nord-Norge, Jan-Frode Janson, bedyrer at han flytter til noe, ikke fra noe.

 

Hammerfest Arena fikk seks millioner kroner da Samfunnsløftet ble sjøsatt i september, så langt den høyeste utbetalingen i Samfunnsløftet.

– Det er ikke unaturlig at det er mange arena-søknader. Pengene fra Samfunnsløftet kan være tungen på vektskålen for prosjekter som ellers ikke ville blitt realisert, sier Høiseth.