Vil vurdere å etablere egne kjøkken på sykehjemmene i Tromsø

Nestleder i Frp, Sylvi Listhaug, mener kommunepartiene i Frp bør sørge for at sykehjemmene får egne kjøkken, for å sørge for bedre mat til eldre og en mer verdig eldreomsorg.

LYTTET TIL SYLVI: Kristoffer Kanestrøm og Bjørn-Gunnar Jørgensen lyttet til Sylvi Listhaugs innlegg på høstkonferansen i Tromsø lørdag.  Foto: Eskild Johansen

nyheter

– Vi skal ha programmøte i neste uke og der skal vi også diskutere dette, men det er også et helhetlig økonomisk spørsmål i en sektor som sliter i Tromsø, sier ordførerkandidat for Tromsø Frp, Bjørn-Gunnar Jørgensen.

Sammen med rundt 150 lokale Frp-medlemmer fra hele landsdelen, lyttet også han sammen med Kristoffer Kanestrøm fra Tromsø Frp, til Sylvi Listhaugs hovedinnlegg under høstkonferansen i Tromsø lørdag formiddag.

LES OGSÅ: Listhaug: – Vi skal tilgi KrF og snu det andre kinnet til (for abonnenter)

I innlegget sitt vektla Listhaug en verdig eldreomsorg og bedre institusjonsmat for eldre på sykehjem, som noe Frp burde satse på lokalt.

Kjøkken i utstillingsvindu

I Os kommune, som er blitt ledet i en årrekke av den kjente Frp-profilen Terje Søviknes, har ifølge Listhaug egne kjøkken på sykehjemmene blitt en av de store suksessene i kommunen. Os kommune, utenfor Bergen, oppfattes av mange som Frps kommunalpolitiske utstillingsvindu.

– Da jeg fikk besøke Terjes kommune og se hvordan bassengene var fylt opp i kommunen, og sykehjemmene hadde egne kjøkkener som laget kvalitetsmat for de eldre, så ble jeg skikkelig stolt, fortalte Sylvi Listhaug de fremmøtte.

– Jeg håper dere alle sammen satser på å få tilbake egne kjøkkener på sykehjemmene, oppfordret Listhaug de lokale Frp-medlemmene under talen sin.

LES OGSÅ: Høyre vil ta tilbake kjøkkentjenestene fra private aktører (for abonnenter)

Viktigste sak blir bompenger

Bjørn-Gunnar Jørgensen mener kampen mot bompenger blir den viktigste saken i valgkampen, og det som skiller Frp fra de andre partiene i byen.

BLIR IKKE DEL AV BORGERLIG FLERTALL: Om ikke Høyre snur i bompengesaken, vil Bjørn-Gunnar Jørgensen ikke love politisk støtte til Jens Johan Hjorts ordførerambisjoner. Foto: Eskild Johansen 

– Hva tenker du om at Jens Johan Hjort og Gunnar Wilhelmsen planlegger et politisk samarbeid i store infrastruktursaker som for eksempel bompengeforliket?

– Jeg synes det er rørende å se enigheten mellom Høyre og Arbeiderpartiet i bompengesaken. Vi skal hvert fall være klokkeklar på at dette blir vår viktigste sak og vi kommer til å kjempe for vår politikk som handler om at folk skal beholde mer av sine egne penger, sier Jørgensen.

LES OGSÅ: Gunnar vil bli Arbeiderpartiets redningsmann (for abonnenter)

– Kan Jens Johan Hjort forvente støtte fra Frp om han innfører bompenger i Tromsø?

– Jeg ser ingen som helst mulighet for at vi blir en del av et flertall, som leder til at bompenger blir innført i Tromsø, lover en kampklar Bjørn-Gunnar Jørgensen.