Disse skal ta over ledelsen ved teateret

Teatersjefen ved Hålogaland Teater ble fredag avskjediget fra sin stilling. Nå skal disse ta over ledelsen fram til ny teatersjef er ansatt.

TAR OVER LEDELSEN: Teaterdirektør Beate Stang Aas ble søndag konstituert som daglig leder ved Hålogaland Teater.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Teatersjef ved Hålogaland Teater, Inger Buresund, ble fredag avskjediget, og fratredde sin stilling øyeblikkelig. Buresund ble ansatt i 2016, for en åremålsperiode på fire år, og skulle ha jobbet ved teateret ut 2020.

– Vi registrerer at Inger har valgt å kommentere saken i media, men det verken ønsker eller kan vi som arbeidsgiver gjøre i det som vi anser som en personalsak. Jeg vil påpeke at konflikten mellom teatersjef og direktør ikke er bakgrunnen for saken. Inger Buresunds kritikk mot to-ledermodellen og det organisatoriske på teateret anser vi som en avsporing. Nå skal vi se fremover og sette i gang prosessen for å finne ny teatersjef, sier Renate Larsen, styreleder ved HT.

På søndagens styremøte ble direktør Beate Stang Aas konstituert som daglig leder ved Hålogaland Teater. Direktøren ser fram til å gå løs på oppgaven sammen med resten av huset.

– Jeg takker styret for tilliten og ser fram til å jobbe hardt til det beste for Hålogaland Teater, sier Aas.

Hun skal ha denne stillingen fram til ny teatersjef er ansatt.

– Styret har full tillit til direktør Beate Stang Aas og hun har i dag sagt ja til å overta som daglig leder i en mellomperiode mens vi søker ny teatersjef, sier styreleder Renate Larsen.

Det ble også vedtatt at skuespillerne Guri Johnson, Ketil Høegh og Kristian Fr. Figenschow skal ivareta den kunstneriske ledelsen til ny teatersjef er ansatt.

LES OGSÅ: Buresund sparket som HT-sjef

– Vi tre har stor tillit til hverandre, vi kjenner huset og landsdelen godt og er veldig motiverte for å ta ansvar for teaterets kunstneriske ledelse til en ny teatersjef er på plass, sier Ketil Høegh.


Dette melder Hålogaland Teater etter styremøtet på søndag.