Tromsø-kvinne dømt til 4,5 års fengsel for besittelse av flere kilo narkotika

Retten har tatt i bruk DNA-bevis og vitneforklaringer.

FIRE KILO AMFETAMIN: Kvinnen oppbevarte fire kilo amfetamin og 425 gram hasj i leiligheten sin. Nå er hun dømt til fengsel i Nord-Troms tingrett.  Foto: Marius Hansen

nyheter

En Tromsø-kvinne i femtiårene er i Nord-Troms tingrett dømt til fengsel i fire år og seks måneder. Kvinnen er dømt for å ha oppbevart en betydelig mengde narkotika i sin bopel.

I desember 2015 oppbevarte kvinnen fire kilo amfetamin og 425 gram hasj i sitt hjem i Tromsø, samt i hjemmet til en kvinnelig bekjent. De to kvinnene skal også ha videresolgt en mindre mengde amfetamin til en tredje kvinne.

Narkotikaen ble oppdaget under en ransaking utført av politiet.

LES OGSÅ: Tromsømann (37) pågrepet med narkotika på Filippinene: Risikerer livstid i fengsel

Etter å ha avlagt forklaring, og blitt løslatt av politiet, dro den nå domfelte kvinnen på et lengre utenlandsopphold. I november 2017 ble hun så varetektsfengslet i fire uker på grunn av unndragelsesfare.

Kvinnen har kun erkjent straffskyld for oppbevaring av et mindre kvantum narkotika, men retten finner det bevist at hun har hatt kontroll over det fulle kvantumet nevnt tidligere. DNA-bevis og vitneforklaringer utgjør grunnlaget for rettens syn.

LES OGSÅ: Oppbevarte, kjøpte og solgte narkotika – er dømt for lignende tilfeller en rekke ganger tidligere