Får anerkjennelse for sitt arktiske filmeventyr

«An Arctic Fairytale» har blitt et filmeventyr for fotografen Christian Uhlig. Han høster stadig heder og ære fra utenlandske filmfestivaler. Nå blir den vist på Verdensteatret.

FESTIVALROS: Time lapse-filmene til Christian Uhlig høster lovord på internasjonale festivaler, nå kan de oppleves i Tromsø. Foto: Christian Uhlig 

nyheter

«An Arctic Fairytale» består av ni episoder laget med såkalt time lapse. Filmene viser naturen i all sin skjønnhet og prakt gjennom alle årstidene i nord.

Tidligere i høst vant nordlysepisoden «Flying Angels» Los Angeles Independent Film Festival Awards for 2018, i time lapse-kategorien.

– Jeg var invitert til Hollywood for å gå på rød løper og motta prisen, sier Christian Uhlig, men dro ikke.

Uhlig flyttet fra Tyskland til Tromsø i 1990, og ble øyeblikkelig bergtatt av naturen i og rundt Tromsø.

Les også: - Vi har mye mer enn bare nordlys

Episoden «Glimpses of Ice» vant Best Cinematography Short Film på en filmfestival i Buenos Aires i september og «Flying Angels» fikk utmerkelsen «Semi-Finalist» på Sydney Indie Film Festival.

Se trailer av filmen her.

Selvlært

– For meg er det et kvalitetsstempel fra store og anerkjente filmfestivaler. Jeg har også fått med hele filmen på en stor internasjonal festival i november/desember, men jeg vil ikke si hvilken. Flere hundre filmer av profesjonelle filmskapere er påmeldt den samme festivalen.

Den tidkrevende time lapse-teknikken Christian Uhlig bruker har han lært seg selv. Teknikken gjør det mulig å vise naturfenomener på en måte som ikke er mulig å oppfatte for det blotte øye.

Les også: Kinodebuterte i mars 2018

Omarbeidet versjon

Torsdag og fredag blir det mulig å se alle ni episodene som utgjør «An Arctic Fairytale» på Verdensteatret. Filmen på 40 minutter ble også vist sist vinter, versjonen som skal vises på ettermiddagen torsdag og fredag er en litt omarbeidet versjon.

– Jeg har lagt til en episode om våren. Filmen passer perfekt både for fastboende, turister og hurtigrutepassasjerer. Jeg håper filmen kan bli et fast innslag på Verdensteatret, sier Christian Uhlig.

SELVLÆRT: Fotografen Christian Uhlig har lært seg bruk av time lapse på egen hånd. Utallige timer i nordnorsk natur har blitt til filmen «An Arctic Fairytale». Foto: Kjetil Vik