Skistadion trolig ferdig om en måned

Administrasjonssjefen i kommunen regner med at ski- og skiskytterstadion på Templarheimen kan tas i bruk den 1. desember.

FORSINKET: Skiskytterbanen på Templarheimen er blitt langt mer kostbar enn først planlagt. Nå håper administrasjonen at anlegget skal være ferdig til bruk den 1. desember. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Det skriver administrasjonssjef Britt Elin Steinveg i en redegjørelse til formannskapet.

I redegjørelsen skriver hun at arbeidet på Templarheimen stort sett går etter planen, og at det ligger an til at skyteanlegget og skitraseene kan tas i bruk om cirka fire uker.


Templarheimen-overskridelsene:

Gjenopptar byggingen av skistadion – vil få en totalkostnad på minst 71 millioner kroner

Arbeidet med å fullføre byggingen av Templarheimen skistadion blir gjenopptatt denne uken.


Samtidig skriver Steinveg at det kan bli en del forsinkelser på enkelte deler av stadionanlegget.

Blant annet vil man neppe rekke å få ferdigstilt arrangørhuset før et stykke ut i vinterhalvåret. Hvordan man skal løse dette skal drøftes i et møte med skimiljøet i byen.

Arbeidet med ski- og skiskytteranlegget har tidligere vært rammet av store økonomiske overskridelser og forsinkelser – og prislappen har steget fra litt over 37 millioner kroner, til dagens beregnede kostnad på 71 millioner kroner.


Gigantoverskridelser for skianlegg på Templarheimen

Kostnadene for flyttingen av ski- og skiskytteranlegget på Templarheimen blir minst dobbelt så dyrt som først antatt. Kommunen har nå gitt prosjektledelsen fyken og sagt opp kontrakten.

 

I saksfremlegget til formannskapet skriver Steinveg at man per nå har betalt ut cirka 62 millioner kroner.