Slik var oktoberværet

Været i oktober var litt varmere enn vanlig.

STORT SPENN I TEMPERATURENE: Dette bildet fra 1. oktober viser at det var snø på Tromsdalstinden.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Likevel er det ikke mye med årets oktobermåned som skiller seg fra slik det vanligvis er.

Den høyeste temperaturen ble målt 14. oktober og var på 14, 1 grader. Den laveste temperaturen var på 3,6 minusgrader og ble målt 30. oktober. Temperaturen var altså 0,9 gradere høyere en det som er normalt. Dette gjelder de fleste målestasjonene i Tromsø, opplyser meteorologikonsulent ved Vervarslinga for Nord-Norge, Rune Skoglund.

Når det gjelder nedbør regnet det 84,9 millimeter. Det er 65 prosent av det som er normalt. Altså regnet det en del mindre enn det pleier å gjøre i oktober.

– Denne oktobermåneden er veldig normalt sammenlignet med tidligere år. Det har vært litt høyere temperaturer enn normalt og litt tørrere, men det er ikke noe spesielt som gjør at den skiller seg ut fra tidligere, mener Skoglund.