Protestaksjon mot endringer i abortloven:

– Møkk lei av at våre liv og vår helse blir brukt i et maktspill

Det opprører at abortloven kan bli en brikke i regjeringens forhandlinger med KrF.

SIER IFRA: Marte Nustad, leder av Kvinnefronten i Tromsø, arrangerer en protest mot endringer i abortloven.  Foto: Privat

Det er direkte ufint å kalle dette en «downs-paragraf», da foster med downs syndrom ikke er årsaken til alle aborter, men står for en mindre prosentandel.

Marte Nustad, leder av Kvinnefronten i Tromsø
nyheter

Lørdag 17. november går flere kvinnesaksorganisasjoner sammen, i protest mot mulige innstramminger i abortloven. De frykter at statsminister Erna Solberg vil endre abortloven for å lokke Kristelig Folkeparti inn i regjering.

«Ikke rør abortloven!» heter protesten som arrangeres i Tromsø neste helg.

– Vi damer er forbanna! Vi er møkk lei av at våre liv og vår helse blir brukt som brikker i maktspill, og at regjeringa nok en gang prøver å uthule abortloven, sier Marte Nustad, leder for Kvinnefrontens Tromsø-avdeling.

– Abortsaken favner mange

Nustad tok mandag kveld initiativ til protestaksjonen, etter å ha mottatt mange oppfordringer til å opprette et folkearrangement.

– Vår protest går parallelt med lignende arrangement over hele Norge. Motstanden mot endringene i abortloven vil bli markert i alle de største byene, sier arrangøren.


Ramberg (Ap) advarer mot KrF-samarbeid: – Ikke forenelig med et sosialdemokratisk syn på verden

Ikke alle politikere jubler hemningsløst over tanken på å ende i regjering med KrF. Ragni Løkholm Ramberg ber partifelle Jonas Gahr Støre heller se mot venstre.


Programinnholdet for protesten på Stortorget er tidlig i planleggingsfasen, men i tillegg til appeller ser Nustad for seg musikk- og kulturinnslag.

– Arrangementet er veldig ferskt, men abortsaken samler mange. Jeg har vært i kontakt med flere organisasjoner og politikere som vil bidra under arrangementet neste lørdag, forteller hun.

Tverrpolitisk protest

Nustad synes enkelte politikeres fokus på at barn med downs syndrom aborteres, er ensidig.

– Det er direkte ufint å kalle dette en «downs-paragraf», da foster med downs syndrom ikke er årsaken til alle aborter, men står for en mindre prosentandel, sier hun.


KrFs høyrevridning kan åpne Aps dør til Rødt

Alt ligger til rette for at Arbeiderpartiet kommer til å definere seg tydeligere som et venstresideparti, etter avvisningen fra KrF, skriver politisk redaktør Martin Lægland.


– Er protesten neste lørdag et tverrpolitisk arrangement?

– Ja, vi har blitt kontaktet av kvinnelagene til blant annet Venstre og Rødt, så abortsaken favner bredt – også politisk, sier Nustad.