Håper å lokke kronprins Haakon til vitenskapelig konferanse

Teknisk-naturvitenskapelig forening har invitert kronprins Haakon til å åpne konferansen Bioprosp_19 i Tromsø 25. februar 2019.

INVITERT TIL TROMSØ: Kronprins Haakon er invitert til Tromsø for å åpne en konferanse på UiT – Norges arktiske universitet i februar 2019. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff  Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff

Det er foreløpig for tidlig å kunne antyde om kronprinsen vil ha anledning til å være til stede under konferansen.

Det kongelige hoff
nyheter

Bioprosp er en internasjonal, vitenskapelig konferanse i marin bioteknologi og bioprospektering. Konferansen har vært arrangert annethvert år siden 2002.

Nå ønsker styringsgruppen for konferansen å invitere Hans Kongelige Høyhet kronprins Haakon til å åpne neste års konferanse, som finner sted på UiT – Norges arktiske universitet i tidsrommet 25.–27. februar.

Ifølge invitasjonen finner åpningen sted mellom klokken 13.00 og 14.00 25. februar.

– Vi har som mål å øke deltakelsen på Bioprosp både fra andre steder i Norge og internasjonalt. Vi mener at H.K.H. kronprins Haakons deltakelse på åpningsarrangementet vil bidra til å fokusere på arrangementet, og bidra til både god atmosfære og inspirasjon for deltakerne, heter det i invitasjonen som Teknisk-naturvitenskapelig forening (Tekna) har sendt Det kongelige hoff.

Promotere Tromsø

Målet med Bioprosp_19 er ifølge søknaden å skape en internasjonal, vitenskapelig konferanse med stor nytteverdi i grenseflaten mellom industri og akademia, innen marin bioteknologi og bioprospektering.

– Videre har vi som mål å promotere Tromsøs forsknings- og næringsmiljø innenfor bioteknologi, heter det invitasjonen.

Sendt via Fylkesmannen

Svaret til Tekna fra hoffet var at de ville sette pris på at søknaden ble sendt via Fylkesmannen i Troms.

– Det er foreløpig for tidlig å kunne antyde om kronprinsen vil ha anledning til å være til stede under konferansen, skriver hoffet.

Nå er ny invitasjon sendt til Det kongelige hoff, denne gangen fra Fylkesmannen i Troms.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter