Brødre tjente millioner på lakseoppdrett på Kvaløya

Siden 1989 har de tre brødrene eid og drevet familieselskapet Sjurelv Fiskeoppdrett AS på Kvaløya. På skattelistene for 2017 er de alle tre på inntektstoppen.

INNTEKTSTOPPEN: Terje Harder Hansen (til venstre) har sammen med brødrene tjent gode penger på Sjurelv Fiskeoppdrett AS. Dette bildet er fra en annen sammenheng der han er sammen med Håkon Åsvang i Bravo Seafood AS.  Foto: Atilaa/Bravo Seafood AS

nyheter

Brødrene Terje Harder Hansen (56), Hans Erik Hansen (55) og Bengt Frode Hansen (50) har siden 1989 delt eierskapet av selskapet Sjurelv Fiskeoppdrett AS. Alle tre aksjonærene havnet høyt på inntektstoppen for Tromsø kommune i 2017.

Daglig leder Terje Harder Hansen er på femte plass med en nettoinntekt på 9,6 millioner kroner. Bengt Frode Hansen er på sjette plass med nettoinntekt på 9,3 millioner kroner, mens Hans Erik Hansen er på 11. plass med nettoinntekt på 8,1 millioner kroner.

– Nei, jeg har ingen tanker om å være på inntektstoppen. Det er ikke så interessant å vite hvem som er på toppen av skattelistene, sier Bengt Frode Hansen.

Les også: Disse tjener mest

Han forklarer at de høye inntektene kommer nettopp fra selskapet Sjurelv Fiskeoppdrett, som de stiftet i 1989.

– Inntekten kommer fra familiebedriften som vi har drevet i 30 år, som hadde god avkastning i fjor, sier Hansen.

Selskapet hadde i 2017 et driftsresultat på 49,4 millioner kroner, og resultat før skatt på 50,7 millioner kroner. Dette er en nedgang fra året før hvor selskapet hadde et resultat før skatt på 69, 8 millioner kroner.

Les også: Hun betalte mest skatt i Tromsø

Daglig leder Terje Harder Hansen ønsket ikke å kommentere saken.

Sjurelv Fiskeoppdrett AS ble i september i år innfusjonert i et annet selskap med samme navn.

Les også: Overlege på UNN tjente mest i 2017: - Arvet etter en onkel