Brødre tjente millioner på lakseoppdrett på Kvaløya

Siden 1989 har de tre brødrene eid og drevet familieselskapet Sjurelv Fiskeoppdrett AS på Kvaløya. På skattelistene for 2017 er de alle tre på inntektstoppen.

INNTEKTSTOPPEN: Terje Harder Hansen (til venstre) har sammen med brødrene tjent gode penger på Sjurelv Fiskeoppdrett AS. Dette bildet er fra en annen sammenheng der han er sammen med Håkon Åsvang i Bravo Seafood AS.  Foto: Atilaa/Bravo Seafood AS

nyheter

Brødrene Terje Harder Hansen (56), Hans Erik Hansen (55) og Bengt Frode Hansen (50) har siden 1989 delt eierskapet av selskapet Sjurelv Fiskeoppdrett AS. Alle tre aksjonærene havnet høyt på inntektstoppen for Tromsø kommune i 2017.

Daglig leder Terje Harder Hansen er på femte plass med en nettoinntekt på 9,6 millioner kroner. Bengt Frode Hansen er på sjette plass med nettoinntekt på 9,3 millioner kroner, mens Hans Erik Hansen er på 11. plass med nettoinntekt på 8,1 millioner kroner.

– Nei, jeg har ingen tanker om å være på inntektstoppen. Det er ikke så interessant å vite hvem som er på toppen av skattelistene, sier Bengt Frode Hansen.

Les også: Disse tjener mest

Han forklarer at de høye inntektene kommer nettopp fra selskapet Sjurelv Fiskeoppdrett, som de stiftet i 1989.

– Inntekten kommer fra familiebedriften som vi har drevet i 30 år, som hadde god avkastning i fjor, sier Hansen.

Selskapet hadde i 2017 et driftsresultat på 49,4 millioner kroner, og resultat før skatt på 50,7 millioner kroner. Dette er en nedgang fra året før hvor selskapet hadde et resultat før skatt på 69, 8 millioner kroner.

Les også: Hun betalte mest skatt i Tromsø

Daglig leder Terje Harder Hansen ønsket ikke å kommentere saken.

Sjurelv Fiskeoppdrett AS ble i september i år innfusjonert i et annet selskap med samme navn.

Les også: Overlege på UNN tjente mest i 2017: - Arvet etter en onkel

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter