Har satt opp ønsketre for havneterminalen: Vil ha publikums innspill

Landskapsarkitektstudenten Madhulika Ringe kjenner til debatten om havneterminalen, men håper at ønsketreet vil bli fylt med innspill.

ØNSKETRE: Landskapsarkitektstudent Madhulika Ringe håper ønsketreet hennes på torget foran havneterminalen fylles med publikums ønsker for stedet. I bakgrunnen har Lillian og Hermod Karlsen akkurat hengt opp sin lapp. – Vi skrev at det er tungvint på havneterminalen, sier Lillian Karlsen. 

nyheter

– Jeg spør om publikums meninger om havneterminalen og området rundt her på Prostneset, forklarer landskapsarkitektstudenten.

Madhulika Ringe går andreåret på masterstudiet i landskapsarkitektur ved UiT – Norges arktiske universitet.

Ønsketreet har hun plassert midt på torget foran hovedinngangen til havneterminalen, som en del av et studentprosjekt på utdanningen. Flere av hennes studentkolleger er rundt på andre steder i byen med nærhet til sundet, ettersom fjæra er tema for prosjektet.

Da iTromsø var utenfor havneterminalen var allerede de første forbipasserende ved treet for å henge opp sine lapper.

– Vi skrev at det er tungvint på havneterminalen, sier Lillian Karlsen da hun hang opp en lapp sammen med mannen Hermod Karlsen.

Les også: Krever høring om havneterminalen etter sterk kritikk

Står der kun i dag

Ringe håper folk både skriver hva de ønsker seg, men også at de begrunner hvorfor.

– Ønsketreet skal står her en dag. Deretter skal jeg gjennomgå og analysere alle ønskene folk har skrevet ned. Konklusjonen på analysen skal jeg presentere på utdanningen. Ut ifra konklusjonen på innspillene fra ønsketreet skal jeg komme opp med forslag til designløsninger, sier hun.

Les også: Slik vil havnedirektøren utbedre den utskjelte terminalen

Kjenner til debatten

Helt siden havneterminalen var ferdigstilt har debatten rast om utformingen på bygget, der det blant annet har blitt kritisert at man må gå gjennom bygget før man kan gå om bord i hurtigbåtene.

Ringe sier til iTromsø at hun har fått med seg debatten og lest det som har blitt skrevet om saken.

Hun registrerer at det ikke finnes møtepunkter som skaper sosial aktivitet mellom folk på torget.

– Det er ikke et sted man sosialiseres, men et sted hvor det ikke skjer så mye. Jeg skal prøve å finne ut hvorfor. Jeg skal tilnærme meg problemstillingen som student, ikke politiker. Jeg har også vært her tidligere for å observere folks bevegelsesmønster, og spurte dem hva de gjør når de oppholder seg på torget, forklarer Madhulika Ringe.

Les også: «En kommentar helt på trynet»