Lastebil har veltet i grøfta på Kvaløya

Det var tett tåke og glatte forhold da lastebilen kjørte av veien på Kvaløya.

GLATT OG TÅKETE: Fylkesvei 863 på Kvaløya var torsdag formiddag svært glatt. Ingen kom til skade da lastebilen kjørte av veien.  Foto: iTromsø-tipser

nyheter

Uhellet skjedde torsdag formiddag på Salarøyvegen, rett ved avkjørselen til Finnvikdalen. Lastebilen hadde kjørt i grøfta og veltet, noe som førte til at alle nødetatene rykket ut.

Ifølge politiet er føreren en mann i 20-årene. Ingen andre skal være involvert i uhellet.

TETT TÅKE: Lastebilen har trolig sklidd på det tynne islaget på fylkesvei 863. Torsdag formiddag var det både glatt på veien og tett tåke.  Foto: Maina Teigmo

 

– Vi har jobbet en stund med å få kontakt med fører som ikke var på stedet da vi ankom. Eieren av lastebilen er her, og vi har akkurat kommet i kontakt med føreren nå. Vi vet ikke hvorfor han ikke var der da vi ankom, uttalte operasjonsleder Eirik Kileng til iTromsø kort tid etter utforkjøringen.

Mistet kontrollen

Det var svært glatt på veiene da iTromsø ankom området ved Finnvika, og flere biler måtte bremse raskt ned på grunn av tett tåke. Også politiet bekrefter at det var vanskelige kjøreforhold på stedet.

Lastebilen var på vei fra Tromsøya og videre nordover Kvaløya.

– Angivelig har lastebilsjåføren kjørt fra øya og utover på det glatte føret. Han har mistet kontrollen over lastebilen og snurret rundt før han havnet i grøfta med fronten først, forteller politiets innsatsleder på stedet.

– Vi mistenker ikke at sjåføren kjørte i påvirket tilstand. Han er blitt undersøkt og ivaretatt av helsepersonell. Han er uskadd, forteller innsatslederen.

Saltet

Ifølge politiet fraktet lastebilen oppgravd grus og asfalt.

– Om de ikke har vært her og saltet før hendelsen, så har de hvert fall vært her etterpå, påpeker innsatslederen.

Det ble raskt bestilt bergingsbil for å frakte vekk lastebilen.

Det er lange køer på stedet per klokka 14.30 i forbindelse med bergingen.  Foto: Silje Løvstad Thjøme

 

Politiet opplyser kl 14 at fylkesveien vil være stengt i peioder som følge av bilberging.

Klokka 14.40 melder politiet at veien er åpen igjen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter