Skredseminar i Tromsø: – Det beste er å lære av andres feil

Tusenvis har meldt seg på skredseminar i Trondheim og Oslo. Førstkommende tirsdag avholdes seminaret også i Tromsø.

Skredekspert: Espen Nordahl mener det beste er å ta lærdom av andres feil. Førstkommende tirsdag avholdes det skredseminar i Tromsø. foto: privat 

fargerikt: Eksperten mener det har blitt mer «hipt» å ferdes i naturen. Her fra skredkurs utendørs. foto: privat 

nyheter

– I Trondheim og Oslo er det allerede 1.500 og 3.000 påmeldte til snøskredseminarene som holdes der, sier snøskredekspert Espen Nordahl.

Tirsdag vil det avholdes skredseminar på Driv i Tromsø, slik det har blitt gjort flere ganger tidligere. Det gir turgåerne god tid til å forberede seg til årets sesong. Ifølge Nordahl starter ikke skredvarslingen før 1. desember.

«Hipt» å ferdes i naturen

Eksperten mener at på samme tid som en ser at det blir mer og mer populært å gå på toppturer og publisere fine turbilder på sosiale medier, ser en også at turgåerne ønsker å vite mer om medaljens bakside.

– Det har blitt mer «hipt» å ferdes i naturen nå, sammenlignet med hva det var før. Samtidig ser vi også at det har oppstått en slags nasjonal dugnad der folk ønsker å tilegne seg og dele kunnskap. De ønsker å vite mer om blant annet snøskred, sier han.

Lære av andres feil

Ifølge Nordahl vil årets seminar by på blant annet en oppsummering av fjorårets sesong. Politiet vil også bidra med hendelser fra sesongen som var.

– Det beste er å lære av andres feil, forteller han.

I fjor hadde de blant annet med seg snøskredoffer på seminaret. I år blir det imidlertid et noe annet fokus.

– På tirsdag vil det holdes et seminar som gir oss et oversiktsbilde. Snøforholdene fra i fjor vil bli presentert, og en anestesilege og skredmedisinsk ekspert vil komme for å snakke om førstehjelp etter snøskred, forteller Nordahl.

– En trenger ingen forkunnskaper for å delta på seminaret, legger han til.