Stoppet bil med spikermatte: Ungdommer på 15 år filmet fra stjålet bil mens jakten pågikk

Ingen av de fem ungdommene som satt i den stjålne bilen hadde gyldig førerkort, og flere av dem var beruset av alkohol og påvirket av narkotika.

STANSET BIL MED SPIKERMATTE: Bilen ble stanset på Kaldslett av politet med spikermatte.  Foto: Daniel Lilleeng.

nyheter

Onsdag meldte politiet at en rød Volvo C30 var stjålet fra Gimle rundt klokken 17.

Flere timer senere hadde bilen blitt forsøkt stoppet av politiet i Ramfjorden, men sjåføren hadde kjørt videre.

|Politiet la derfor ut spikermatte på Kaldslett ved Gammelgård, og klokken 21.33 meldte politiet på Twitter at de hadde fått stoppet bilen.

Det viste seg da å være fem ungdommer i bilen.

De yngste ble hentet av foreldrene

– Alle fem ble tatt med til politistasjonen i går kveld og har blitt avhørt, sier operasjonsleder Eirik Kileng til iTromsø torsdag morgen.

I bilen satt det to 15-åringer, en 16-åring og to personer i slutten av tenårene. Det var to jenter og tre gutter, og alle skal være hjemmehørende i Tromsø.

– De yngste ble hentet av foreldrene i går kveld etter at de var avhørt. En sitter fremdeles her på politistasjonen, og har sittet i arrest i natt. Om han blir sittende videre og eventuelt fremstilt og siktet er opp til etterforskningsavdelingen, sier Kileng.

Videre sier han at flere av de som var i bilen ble fremstilt på legevakten da de var beruset av alkohol og påvirket av narkotika.

Har byttet på å kjøre

– Det er grunn til å tro at det er flere som har kjørt bilen da vi har tatt beslag i bevis. De har selv filmet mens de kjørte, sier Kileng som ikke ønsker å utdype hvem av de fem ungdommene som har kjørt.

– Ingen av ungdommene hadde gyldig førerkort, men jeg ønsker ikke å si noe om hvem som har kjørt, annet enn at det tyder på at de har byttet på.

Ifølge Kileng er noen av ungdommer kjent for politiet i Tromsø fra før. Bilen ble etter biljakten tauet inn, og ifølge Kileng er det uten materielle skader, annet enn at dekkene må byttes etter møtet med spikermattene.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter