Stoppet bil med spikermatte: Ungdommer på 15 år filmet fra stjålet bil mens jakten pågikk

Ingen av de fem ungdommene som satt i den stjålne bilen hadde gyldig førerkort, og flere av dem var beruset av alkohol og påvirket av narkotika.

STANSET BIL MED SPIKERMATTE: Bilen ble stanset på Kaldslett av politet med spikermatte.  Foto: Daniel Lilleeng.

nyheter

Onsdag meldte politiet at en rød Volvo C30 var stjålet fra Gimle rundt klokken 17.

Flere timer senere hadde bilen blitt forsøkt stoppet av politiet i Ramfjorden, men sjåføren hadde kjørt videre.

|Politiet la derfor ut spikermatte på Kaldslett ved Gammelgård, og klokken 21.33 meldte politiet på Twitter at de hadde fått stoppet bilen.

Det viste seg da å være fem ungdommer i bilen.

De yngste ble hentet av foreldrene

– Alle fem ble tatt med til politistasjonen i går kveld og har blitt avhørt, sier operasjonsleder Eirik Kileng til iTromsø torsdag morgen.

I bilen satt det to 15-åringer, en 16-åring og to personer i slutten av tenårene. Det var to jenter og tre gutter, og alle skal være hjemmehørende i Tromsø.

– De yngste ble hentet av foreldrene i går kveld etter at de var avhørt. En sitter fremdeles her på politistasjonen, og har sittet i arrest i natt. Om han blir sittende videre og eventuelt fremstilt og siktet er opp til etterforskningsavdelingen, sier Kileng.

Videre sier han at flere av de som var i bilen ble fremstilt på legevakten da de var beruset av alkohol og påvirket av narkotika.

Har byttet på å kjøre

– Det er grunn til å tro at det er flere som har kjørt bilen da vi har tatt beslag i bevis. De har selv filmet mens de kjørte, sier Kileng som ikke ønsker å utdype hvem av de fem ungdommene som har kjørt.

– Ingen av ungdommene hadde gyldig førerkort, men jeg ønsker ikke å si noe om hvem som har kjørt, annet enn at det tyder på at de har byttet på.

Ifølge Kileng er noen av ungdommer kjent for politiet i Tromsø fra før. Bilen ble etter biljakten tauet inn, og ifølge Kileng er det uten materielle skader, annet enn at dekkene må byttes etter møtet med spikermattene.