Slik blir været i begynnelsen av neste uk

Det milde været fortsetter over helga.

MILDT VÆR: Tromsø får mildt vær, både i helgen men også neste uke.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Torsdag og fredag ga preg av at det var vært svært glatt på veiene enkelte steder, og det hadde vært flere utforkjøringer i kommunen. Torsdag veltet blant annet en lastebil i grøfta i Finnvika etter å ha sklidd av veien på glatt føre. Vi tok en prat med værvarslinga før helgen om været i begynnelsen av uka.

– Det kan nok fortsatt være glatt enkelte steder, og spesielt på fjelloverganger. Men i og med at det kommer mild luft vil det nok for det meste bli gode kjøreforhold der det som har vært av is på veiene vil smelte, sa vakthavende meteorolog Magnus Ovhed ved Vervarslinga, da iTromsø snakket med han på fredag.

Søndag var preget av skydekke og mildt vær, slik Ovhed også trodde det kom til å bli.

– Vil det milde været holde seg etter helga?

– For å være denne tiden på året så er det litt i det mildeste laget, og det ser ut til at det holder seg mildt utover neste uke. Det ser ikke ut til at vi får minusgrader og snø med det første, sa Ovhed.

Helga ble mild

– Vi går en mild helg i møte, og temperaturene kommer til å ligge på rundt fem plussgrader, spådde Ovhed på ferdagen.

Det fikk han helt rett i. Helga har vært preget av milde temperaturer og litt regn.

Les også: Oktoberværet var varmere enn vanlig

En del vind på kysten

Lørdagsværet var preget av vind, men det ble også noen gode muligheter for sol.

– Det kommer til å være sørøstlig vind og frisk bris, og utsatte steder som langs kysten og i fjorder vil det kunne være noe mer vind.

– Men lørdagen blir også den dagen med størst sjanser for sol. Det blir ganske greit skydekke og oppholdsvær, og slik det ser ut nå vil det være gode muligheter for sol midt på dagen, mente Ovhed.