Per-Willy Amundsen (Frp) rømte fra iTromsø-intervju

Stortingsrepresentant og tidligere justisminister Per-Willy Amundsen var dirigent under Tromsø Frps års- og nominasjonsmøte.

TAUS: Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen boikotter avisa iTromsø.   Foto: Foto: Martin Lægland

nyheter

LES OGSÅ: Per-Willy Amundsen kritiserer iTromsø: - Jeg vil ikke bruke tid på innvandringsnaive medier som mangler presseetikk

Under møtet gjorde han en intervjuavtale med iTromsø om å snakke om regjeringsforhandlingene med KrF, og i særs KrFs krav om å endre abortloven. Amundsen ble enig om å gjøre intervjuet i første pause. Men da den folkevalgte tromspolitikeren kort tid senere fikk spørsmål om han var klar til intervjuet, gjorde han en helomvending.

– Nei! Jeg hadde glemt at jeg boikotter deg, og at du kommer fra iTromsø, sa Amundsen, før han la på sprang og forlot møtelokalet.

Da Amundsen senere kom tilbake mot slutten av pausen, ønsket han fremdeles ikke å la seg intervjue, og sa at han vil fortsette å boikotte avisa fram til iTromsø beklager at man har omtalt varslersakene mot daværende FpU-nestformann Kristian Eilertsen. Eilertsen har for øvrig klaget saken inn til PFU.

Amundsen har ikke svart på noen av iTromsøs henvendelser siden januar 2018.