Polaria fyller 20 år:

Jubileumsfeiring for hele byen når Polaria fyller år

Både barn og voksne inviteres til å delta på feiringen av Polarias 20-årsjubileum.

FORING: Sild og lodde glir ned på høykant hos Mai San og Bella når Espen Rafter mater dem.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Selv om utlendingene er i flertall blant de besøkende, 60 prosent, ønsker Polaria-ledelsen at jubileumsmarkeringen skal være for byens innbyggere.

– Vi ønsker å markere de 20 første årene på en hyggelig måte, spesielt rettet mot byens befolkning, både store og små, sier direktør Anne Grete Johansen.

Mange aktiviteter

Fra søndag 25. november til lørdag 1. desember er det jubileumsprogram daglig.

– Det som blir overordnet for hele jubileumsuka, blir fokus på vårt hovedoppdrag, utfordringene for klima og miljø i Arktis, i tett samarbeid med Framsenteret. Vi legger opp til blant annet forskningsaktiviteter rettet mot barn, det blir paneldebatt om blant annet masseturisme versus de få rike, quiz og andre events.

Røymo åpner bursdagsfest

Elever fra Breivang skole skal ha mannekengoppvisning med klær som blant annet er laget av plast. KULTA spiller teaterforestilling spesiallaget for Polaria.

Polaria skal snekre juletre av gjenvinningsmaterialer fra Remiks, mens barn inviteres til verksted for å lage juletrepynt.

Hovedmarkeringen vil skje 1. desember, da ordføreren skal bade sammen med selene.

– Ordfører Kristin Røymo har sagt seg villig til å åpne bursdagsfesten ved å gå i selbassenget i våtdrakt, avslører Johansen.