Kaller inn til møte om fylkessammenslåing før jul

Kommunalminister Monica Mæland kaller inn til et møte som skal avholdes i Tromsø.

MØTE I TROMSØ: Monica Mæland har nå innkalt til møte mellom Troms og Finnmark.  Foto: Pedersen, Terje

nyheter

Dette skriver NTB. Videre skriver de at møtet skal holdes i Tromsø

Møtet i fellesnemnda skal holdes 17. desember med 19 medlemmer fra Troms og 9 fra Finnmark. Det er uklart om møtet blir beslutningsdyktig, eller om det i det hele tatt vil finne sted. Finnmark har per dags dato nektet å velge medlemmer til fellesnemnda, men saken kommer opp på møte i fylkestinget 12. desember.

− Stortinget har vedtatt at Troms og Finnmark fylkeskommuner skal slås sammen fra 1.1.2020. De to fylkeskommunene har litt over ett år på å få det viktigste på plass. Av hensyn til innbyggere, ansatte og næringsliv må nå arbeidet i fellesnemnda nå starte opp, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland i en pressemelding fra regjeringen.


10 forslag til nytt fylkesvåpen

Mens navnekrangelen raser, må vi ikke glemme det nye fylkets logo: Fylkesvåpenet.


24. september 2018 presenterte Kristelig Folkeparti og regjeringspartiene på Stortinget en enighet om regionreformen og oppgaver til de nye fylkeskommunene. Enigheten slår fast at regionstrukturen som ble vedtatt 8. juni 2017 ligger fast. Dette står i pressemeldingen.

− Før møtet i fellesnemnda 17. desember har Stortinget behandlet representantforslag om å oppheve fylkessammenslåingene i regionreformen, og Finnmark fylkesting har hatt nytt møte. Jeg legger derfor til grunn at begge parter er klare til å starte arbeidet. Høsten 2019 skal det nye fylkestinget for Troms og Finnmark velges. Nå må partene legge til rette for at innbyggerne kan få velge sine representanter, sier Mæland i pressemeldingen.


Fusdahl vraket fra listetoppen av Troms og Finnmark Høyre

Toppkandidatene til Troms og Finnmark Høyre blir ei dame fra Skånland og en mann fra Porsanger. Tromsøs kandidat Line Fusdahl, som toppet lista i Troms forrige fylkestingsvalg, er henstilt til 5.-plassen.