Politiet får utvidet tilgang til veivesenets registre

Regjeringen la fredag fram et lovforslag for Stortinget som blant annet vil gi politiet tilgang til veivesenets motorvogn, førerkort, og bilde- og signaturregister til formål også utenfor veitrafikklovgivningen.
nyheter

Dette kommer i tillegg til å gi rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger på veitrafikkområdet.

Ifølge en pressemelding fra Samferdselsdepartementet har det vært kontakt mellom partene i arbeidet for å sikre både politiets behov informasjon og personvernet til landets borgere.

– Tilgang til informasjonen fra disse registrene kan være avgjørende for et effektivt politiarbeid. Hensyn til personvern er et viktig prinsipp i et demokratisk samfunn, og jeg er derfor fornøyd med at loven tar hensyn til dette også, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) i en pressemelding.