Samler inn julegaver til Kirkens Bymisjon: – Jula er en sår tid for mange

The Edge har satt opp et juletre i resepsjonen og tar imot julegaver fram til fredag 21. desember. I år er det Kirkens Bymisjon som skal fordele gavene videre.

GAVEDRYSS: The Edge samler i samarbeid med iTromsø inn julegaver som skal fordeles videre av Kirkens Bymisjon. Fra venstre: Ann Karina Sogge (daglig leder i Kirkens Bymisjon, Cecilie Stefanussen (salgsdirektør i iTromsø), Christian Justad Tønsvoll (Kirkens Bymisjon), Øyvind Alapnes (The Edge-direktør), Ida Romsøe (hotellsjef) og Iwona Graczyk (samfunns- og miljøansvarlig på The Edge) 

nyheter

Nå står juletreet ferdig pynta i resepsjonen på The Edge og venter på at foten skal omringes av gaver. Hotellet samarbeidet også i fjor med iTromsø for å samle inn gaver. Direktør Øyvind Alapnes forteller at de fikk inn over 2.000 gaver, som ble gitt videre til «Hjelp oss å hjelpe». I år er det Kirkens Bymisjon som står som mottaker.

– Dette er et fantastisk konsept hvor vi får brukt jula til å gjøre noe fint for andre mennesker. Jeg er særlig fornøyd med at vi får støttet Kirkens Bymisjons arbeid, som hele året jobber for å hjelpe dem som ikke har det så enkelt, sier Alapnes.


DETTE ER SAKEN
  • «Ensomt juletre» er et prosjekt hvor det samles inn gaver til dem som trenger det mest. Treet står klart i resepsjonen på The Edge og tar imot gaver til og med fredag 21. desember.
  • Prosjektet er et samarbeid mellom iTromsø og The Edge. I år er det Kirkens Bymisjon som mottar gavene.
  • Det er tre måter å gi på: 1) Du kan se på gavelista og kjøpe noe som det er behov for, 2) Du kan legge en symbolsk gave (fås i hotellets resepsjon) under treet og donere penger til Kirkens Bymisjon, eller 3) hvis du er bedrift så kan du kjøpe en julekule og henge i treet med firmaets logo på.
 

Helårsarbeid for bymisjonen

Daglig leder i Kirkens Bymisjon, Ann Karina Sogge, understreker at det ikke er antall gaver som betyr noe. De skal riktignok fordele gaver, men vil også ha folk på jobb på julaften som tilbereder mat og gir et tilbud til de som er ensomme i jula.

  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

– Vi jobber med fattigdomsbekjempelse gjennom hele året, og alle skjønner at vi ikke kan hjelpe disse med julegaver. Derfor kan man også gi et pengebidrag og legge en symbolsk gave under treet, noe som er flott fordi det gir oss muligheten til å jobbe langsiktig, sier hun.

Sogge forteller at fordi det er så mye glede forbundet med jula, så kan kontrasten til eget liv bli veldig vanskelig for noen.

– Dette er en tid hvor mange er veldig glade, men det er også en trist tid for dem som mangler et fellesskap. Jula kan være veldig sår for mange, og det er flott at noen tenker på dem som er alene og har det vanskelig, mener Sogge.

– Tenk på miljøet

Hotellsjef Ida Romsøe har pynta treet sammen med kollega og samfunnsansvarlig Iwona Graczyk.

– Det er viktig å tenke på miljøet her, og at man ikke gir gaver som folk ikke trenger. Derfor kan det være vel så bra å legge en av våre gaver under treet og bidra med penger til Kirkens Bymisjon, sier Graczyk.