Nå kan du se denne improgjengen på en scene igjen

Sist gang de inviterte til show i Tromsø var i 2015. Nå er improvisasjonsgruppen Gratis Øl tilbake, og de gjør seg klar for en forestilling på Storgata Camping i desember.

LANG PAUSE: Det er tre år siden Gratis Øl opptrådte sist. Her fra et show i 2012. Mats Holm Erntsen (fra venstre), Espen Renø Svendsen, Eivind Baardsen, Mariann Lødemel og Agnes Bohne. Mats Holm Erntsen og Eivind Baardsen skal ikke være med på showet 12. desember. Foto: Eskil Wie 

nyheter

– Vi gleder oss voldsomt over å kunne invitere publikum nok en gang til et Gratis Øl-show i Tromsø, sier Espen Renø Svendsen, et av medlemmene i Gratis Øl.

Onsdag 12. desember skal Gratis Øl ha et show på utestedet Storgata Camping.

Endelig er vi klar

Improvisasjonsgruppen startet opp i 2006, og opptrådte jevnlig med show i Tromsø fram til 2015. De ble nordnorske mestere i improvisasjon flere år på rad, og ble norgesmestere i 2009. Siden showet på Driv i 2015 har det imidlertid vært stille fra impro-gruppen.

– Det skjedde mye etter 2015 som gjorde at vi ikke kunne arrangere show. Noen av oss fikk barn, andre flyttet fra byen. Så nå har vi egentlig gått rundt og tenkt på at vi skulle starte opp igjen, og nå er vi endelig klare, sier Svendsen.

Tester nytt lokale

Svendsen sier at gruppen ønsket å finne nye lokaler å arrangere show i.

– Vi har vært på utkikk etter et nytt lokale hvor vi kunne ha showet. Så kom jeg tilfeldigvis i prat med sjefen på Storgata Camping, som foreslo at vi kunne være der. Det er jo fine, store lokaler, så vi ser fram til å teste det ut, sier Svendsen.

Gruppen består i dag av Espen Renø Svendsen, Agnes Bohne, Mariann Lødemel, Martin Skaug og Lars Nordmo.

– Medlemmene har variert en del gjennom årene, men dette er kjernen i Gratis Øl, sier Svendsen.

Vet ikke selv hva som vil skje

De som har vært på et Gratis Øl-show før vet at det er vanskelig å vite på forhånd hva man har i vente.

– Alt vi gjør er basert på forslag fra publikum. Vi vet ikke selv hva som vil skje på showet. Det er det som er så spennende med improvisasjon. Det vi gjør er å gå på scenen foran flere hundre mennesker, og ikke vite om det vil gå bra eller ikke. Det skaper en helt spesiell følelse i kroppen, en positivt ladet nervøsitet, sier Svendsen.

Åpner for flere show

Svendsen sier gruppen åpner for å ha flere show i fremtiden.

– Hvis alt klaffer, så planlegger vi å tilby flere show i løpet av våren, sier Svendsen.