Kunnskapsdepartementet med pengedryss til skolebibliotek

Totalt søkte 45 kommuner om støtte, men kun 27 fikk. En av disse var Tromsø kommune.

Skolebiblioteker over hele landet får penger fra Kunnskapsdepartementet.   Foto: Scanpix

nyheter

Kunnskapsdepartementet skriver i en pressemelding at de har gitt 14 millioner kroner til skolebibliotek i 27 kommuner. Pengene skal brukes til å støtte prosjekter som kan gi elevene økt leseglede og bedre leseferdigheter.

– Gode skolebibliotek med dyktige ansatte kan gjøre barna mer nysgjerrige på bøker og mer glade i å lese. Skolebibliotekene er også inkluderende møteplasser som bidrar til god integrering. Jeg er glad for at vi gir skolebibliotekene et løft, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) i pressemelding.


Mener Tromsø bibliotek er blant verdens ti mest spektakulære

Det er ti bibliotek i verden du ifølge National Geographic ikke kan gå glipp av. Biblioteket i Tromsø er ett av dem.


Tromsø kommune var en av de «heldige» og fikk tildelt 700.000 kroner.

– I Jeløy-plattformen lovte vi en satsing på bibliotekene, og nå leverer vi. Bibliotekene gjør en god jobb med å være levende hus som fremmer leseglede, og de er gode møteplasser for dialog og debatt, lek og fellesskap. I dagens informasjonssamfunn er det kanskje viktigere enn noen gang å strekke seg mot kunnskap, og her spiller bibliotekene en viktig rolle, sier kulturminister Trine Skei Grande (V) i pressemeldingen.


Endre Lund Eriksen aktuell med ny barnebok

Endre Lund Eriksen aktuell med ny barnebok