Sender ut utvidet OBS-varsel for hele fredag

Til helgen kommer vinteren endelig til Nord-Norge, og allerede natt til fredag får vi en smakebit.

Snør det nok til at det legges seg i plussgrader? Det spørs.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Meteorologisk institutt sendte torsdag ut et OBS-varsel for Troms og Finnmark fra klokka 22.00 torsdag til 02.00 natt til fredag da man forventer vanskelige kjøreforhold.

Fredag morgen er varselet forlenget til og utvidet til å dekke også Saltfjellet, Salten, Lofoten, Ofoten og Vesterålen i tillegg til Troms og Finnmark, og varer fram til klokka 02.00 natt til lørdag.


 

Altså er OBS-varselet gyldig hele fredagen.

– Kraftig vind i kombinasjon med snø ventes å gi lokalt vanskelige kjøreforhold, heter det i OBS-varselet.

– Liten storm

Klokka 09.00 fredag sitter de oppe på Vervarslinga i Tromsø og ser på at det blåser en liten storm på stasjonen deres på Langnes. Det vil nok ikke roe seg med det første.

– Det blåser godt nå og fortsette å blåse kraftig til ganske sent i kveld før det minker utover natten. Det ligger på vest nå, og er faktisk oppe i en liten storm på Langnes. Det vil nok ligge mellom sterk kuling og liten storm hele dagen, og vi får etter hvert en liten retningsendring over til nordvest, sier vakthavende meteorolog, Rannveig Oftedal Eikill, ved Vervarsling i Nord-Norge.Politiet advarer

Like over klokka 11.00 fredag ser også Troms politidistrikt seg nødt til å advare trafikanter i hele distriktet deres.

– Det meldes om tildels svært glatte kjøreforhold i politidistriktet, vi anmoder våre trafikanter om å avpasse farten etter kjøreforholdene, og planlegge med noe lengre kjøretid enn normalt, skriver de i en Twitter-melding.

Blir hvitt i løpet av helgen

Mens det er meldt opp til 45 cm snø i Indre Troms i løpet av helgen, er det forholdsvis mildt i Tromsø fredag. Det er ikke ventet minusgrader før søndag, men kan bli hvitt på bakken også i lavlandet før den tid.

– Det kommer nok både regn og hagl periodevis som går over til sludd og snø etter hvert. Først vil det ikke legge seg, men det er meldt snø natt til lørdag, lørdag og søndag, så det kan nok bli hvitt på bakken etter hvert, sier Eikiil.


 

På Twitter skriver Meteorologene at vinteren kommer til Nord-Norge fredag. Et kraftig lavtrykk fører til snøvær og mye vind, særlig i Troms. Det forventes vanskelige kjøreforhold på utsatte steder, spesielt på fjelloverganger.