Dette hendte mens du lå og sov:

Vold, tenåringer ute av stand til å ta vare på seg selv og sniking i kebabkøen

Den første julebordhelga er over, og politiet har hatt nok å gjøre natt til søndag.

Tromsø politihus  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Like før midnatt ble en beruset mann i 40-årene pågrepet i sin bopel, siktet for vold i nære relasjoner. Han skal også vært ute på gata hvor han truet med å banke folk med en lekter.

Mannen ble innsatt i arresten, og vil bli avhørt i løpet av dagen.

Brøt kontaktforbudet

En times tid senere i natt måtte politiet rykket ut for å pågripe en annen mann i 30-årene på Tomasjord for brudd på et kontaktforbud i nære relasjoner.

– Han er innsatt her i påvente av nærmere etterforskning. Brudd på kontaktforbud kan oppleves veldig ubehagelig og truende selvsagt for de som blir rammet. Man har ikke fått et slik forbud uten grunn, sier operasjonsleder Morten Augensen i Troms politidistrikt søndag morgen.

Overstadige tenåringer

Klokka 00.32 møtte politiet på en kvinne i slutten av tenårene i sentrum. Hun var såpass beruset at hun ikke var i stand til å ta vare på seg selv, og var opprinnelig på vei til fyllearresten da det viste seg at hun var såpass beruset at politiet så seg nødt til å overlate henne til helsevesenet.

En time senere møtte politiet på nok en kvinne i slutten av tenårene i sentrum som var åpenbart beruset. Hun var heller ikke i stand til å ta vare på seg selv, og overnattet i arresten.

Møtte selv opp på politistasjonen for soveplass

Tjue minutter før serveringsslutt ble politiet gjort oppmerksom på en mann i slutten av tenårene som nektet å forlate et utested i sentrum og plaget dørvaktene. Patruljen forsøkte å snakke han til fornuft, men han var visstnok ikke mottakelig for dette. Han ble også innsatt i arresten for natten.

Cirka samtidig møtte en beruset mann i slutten av tenårene på politistasjonen. Han hadde rotet vekk legitimasjon, penger og nøkler, og hadde ingen kjente han kunne overnatte hos. Han ville hvile seg i arresten en stund, og fikk ønsket innvilget.

Snek i kebabkøen

En stund senere ble politiet tilkalt til en av byens kebabkøer. En beruset mann i 20-årene hadde forsøkt å snike i køen, og stemningen ble såpass at politiet måtte gripe inn. Han nektet å samarbeide med politiet og ble tatt med til arresten.

Klokka 05.00 natt til søndag ble politiet oppmerksom på en beruset mann i 20-årene som ble funnet sovende i en bakgård. Mannen var ute av stand til å ta vare på seg selv, og ble medbrakt til arresten.

Ikke noe spesielt

Med dette er den første julebordhelgen overstått. Operasjonsleder Augensen bemerker at det ikke har vært en helg utenom det vanlige.

– Det har vært en del å ta tak i, men ikke noe spesielt mer enn vanlig. Det var for så vidt ganske rolig natt til lørdag også.