Ny brann på videregående skole i Tromsø

Dette er den tredje brannen på skolen siden torsdag, og den andre evakueringen av skolen mandag.

For tredje skoledag på rad har nødetatene måtte rykke ut til brann på et av toalettene ved Ishavsbyen videregående skole i Breivika. Dette bildet ble tatt etter fredagens brann.  Foto: Ronald Johansen

Vet du noe om saken? Kontakt oss på messenger, tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!

nyheter

Ishavsbyen videregående skole i Breivika ble evakuert mandag rundt klokka 14.00 etter et nytt branntilløp. Denne gangen skal det ha vært i en garderobe.

– Vi fikk nettopp melding om at det har vært en ny brann. Vaktmesteren fikk slukket brannen selv, og vi er nå på vei til skolen for å gjøre nærmere undersøkelser, sier operasjonsleder Morten Augensen i Troms politidistrikt klokka 14.12.

Alarm utløst tidligere mandag

Dette er andre gangen mandag politiet og brannvesenet må rykke ut til skolen.

– Litt over klokka 11.30 ble en brannalarm manuelt utløst ved skolen, men da var det ikke noe brann. Politiet var også på stedet da, sier Augensen.

To branner før helgen

Både torsdag og fredag var det branntilløp på to forskjellige toalett ved skolen. Begge dagene og mandag pågikk det også eksamensavvikling ved skolen.

Politiet etterforsker sammenhengen mellom brannene og mistenker at de før helgen kunne være påsatt. Det tror de også dagens brann kan være.

– Angst blant elever og ansatte

Rektor ved Ishavsbyens VGS Asbjørn Norum Rikardsen.  Foto: Ronald Johansen

 

Rektor ved Ishavsbyen videregående, Asbjørn Rikardsen, forteller at skolen nå vil rådføre seg med politiet om veien videre.

– Det største problemet nå er at dette skaper angst blant våre elever og ansatte. Dette er kriminelle handlinger, og vi må gjøre noen vurderinger om det trengs overvåkning eller hyppige inspeksjoner for å få kontroll på situasjonen, sier Rikardsen.

Også dagens brann startet i en søppelbøtte, og ble raskt slukket av en av skolens vaktmestre.

– Vi har et godt system som gir oss nøyaktig posisjon for alarmen som er utløst. De tre brannene til nå har vært slukket så tidlig at de ikke har fått utvikle seg, men det er alltid et spørsmål om minutter.