UiT-rektoren har reist for en halv million i 2018: – Innser at jeg er en klimaversting

Mange av flyreisene går til UiTs mange studiesteder i Nord-Norge.

UiT-rektor Anne Husebekk har de største reiseregningene blant landets universitets- og høyskolerektorer.  Foto: Martin Lægland

nyheter

Ifølge en oversikt publisert i Khrono mandag, har UiT-rektor Anne Husebekk reiseregninger tilsvarende 443.743 kroner så langt i 2018.

Husebekks reiser, som er fordelt på 66 overnattingsdøgn, har dermed en høyere prislapp enn samtlige andre universitets- og høyskolerektorer.

– Jeg innser at jeg er en klimaversting når det gjelder flyreiser, og det er overhodet ingen god følelse, sier Husebekk til Khrono.


Millionlønninger til topplederne i det offentlige

Den nye havnesjefen, UiT-rektoren og UNN-direktøren tjener gode penger på å lede de store bedriftene.


Reiser mye til Oslo

UiT-rektoren har kun reist to ganger til utlandet i 2018, men reiser ofte til Oslo (14 turer) eller UiTs ti forskjellige studiesteder.

– Det gir meg to momenter til refleksjon: Det ene er at for en rektor ved UiT er det veldig mange reiser til Oslo som skal til for å dekke behovet for møtevirksomhet med departementer og andre universitetsrelaterte institusjoner, sier Husebekk til Khrono, og legger til:

– Mange av reisene kunne man tenke seg kunne vært ordnet via videokonferanse. Det gjør vi mye av internt på UiT, men det blir mindre videokonferanse med Oslo. Samtidig er det ikke vanskelig for meg å innse verdien av å møte folk ansikt til ansikt.Få andre transportmidler

Husebekk påpeker at en rektor på et universitet med ti forskjellige studiesteder faktisk iblant må reise til alle disse iblant.

– Veldig sjelden er det mulig å tenke på noe annet transportmiddel enn fly. En tur til et av de nærmeste studiestedene fra Tromsø, Narvik, hadde betydd ni timer i bil tur-retur, for ikke å snakke om Bodø, Mo i Rana eller Kirkenes, uttaler UiT-rektoren til Khrono.


I sofaen med Marianne:

Du får nok ikke sett Anne (62) på «Paradise Hotel» med det første. «71 grader nord» derimot

UiT-rektoren overrasker ikke så veldig når hun forteller om sine TV-vaner.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter