Høyre om Ludvigsens tiltale: – Dette er ingen partisak

– Ingen er kjent skyldig i noe som helst før det foreligger en dom, sier leder Geir-Inge Sivertsen i Troms Høyre.

TILTALT: Tidligere fylkesmann Svein Ludvigsen tiltalt for seksuelle overgrep mot tre asylsøkere.  Foto: Trond Tomassen

nyheter

Tidligere fylkesmann Svein Ludvigsen (72) ble onsdag tiltalt for seksualforbrytelser mot tre mannlige asylsøkere, i ett tilfelle skal fornærmede være lettere psykisk utviklingshemmet, ifølge tiltalen.

– Troms Høyre har naturlig nok ingen kommentar. Dette er ingen partisak, og fra partiets side forholder vi oss til de prosesser som normalt følger av en eventuell tiltalebeslutning, sier Geir-Inge Sivertsen, leder i Troms Høyre, tirsdag ettermiddag.

- IKKE PARTISAK: Troms Høyre-leder Geir-Inge Sivertsen mener saken mot partifelle og æresmedlem Svein Ludvigsen ikke er et parti-anliggende. Han sier partiet ikke vil vurdere Ludvigsens æresmedlemskap før det foreligger en dom i saken. Foto: Morten Dokka/Folkebladet 

Æresmedlem i partiet

Ludvigsen har nesten 50 års fartstid i partiet. Fra 1989 og fram til 2001, satt han på Stortinget som Høyres representant fra Troms. I mellom 1990 og 1991 var han også 2. nesterleder i partiet sentralt. Fra 2001 og fram til 2005 satt Ludvigsen som fiskeriminister i Bondevik II-regjeringen, før han i 2006 tiltrådte som fylkesmann i Troms. Han er i dag æresmedlem i Troms Høyre.

Ordknappe partifeller

Han understreker at Ludvigsens æresmedlemskap ikke vil være et tema for partiet ennå.

– Vi er så heldige å bo i en rettsstat der ingen er kjent skyldig i noe som helst før det eventuelt foreligger en dom, sier han.

– Vi er så heldige å bo i en rettsstat der ingen er kjent skyldig i noe som helst før det eventuelt foreligger en dom, sier han.

Fylkessekretær Vanja Tarentieff ønsker ikke å uttale seg om saken mot Ludvigsen.

I Tromsø er også Høyre-toppene ordknappe. Markus Johansen Akselbo sier han ikke vil kommentere tiltalen. Det vil heller ikke gruppeleder Erlend Svardal Bøe.

Les alt om sedelighetssaken her.